ZF Live

ZF Live. Patricia Albulescu, doctorand, Universitatea de Vest din Timişoara: Sfat pentru angajaţi: luaţi-vă micropauze ori de câte ori aveţi nevoie în timpul programului de lucru. Nu aşteptaţi să vină weekendul ca să vă relaxaţi

Autor: Adelina Mihai, Mara Rolea

10.09.2022, 11:08 406

Micropauzele sunt acele pauze cu o durată între 8 secunde şi 10 minute, pe care angajatul le ia în mod voluntar în timpul serviciului şi sunt benefice pentru creşterea nivelului de energie.

Angajaţii trebuie să se obişnuiască să ia aşa-numitele „micropauze“ în timpul orelor de lucru, adică pauze cu o durată mai mică de 10 minute, pentru a se relaxa şi pentru a fi mai productivi, arată un articol ştiinţific publicat în jurnalul PlosOne de către o echipă formată din cercetătorii Facul­tăţii de Sociologie şi Psihologie a Universităţii de Vest din Timişoara.

„Angajaţii trebuie să îşi ia pauze de fiecare dată când simt nevoia. Dacă aşteptăm să vină seara, să se termine ziua de lucru, sau weekendul sau – mai rău – dacă aşteptăm concediul ca să ne relaxăm, ne punem sănătatea pe pauză, suntem obosiţi când lucrăm şi suntem mai puţin performanţi“, a spus, în cadrul emisiunii ZF Live, Patricia Albulescu, doctorand, Universitatea de Vest din Timişoara. Patricia Albulescu, Irina Macsinga, Andrei Rusu, Coralia Sulea, Alexandra Bodnaru şi Bogdan Tulbure au publicat în jurnalul PlosOne articolul sub titlul: „Give me a break!“ A systematic review and meta-analysis on the efficacy of micro-breaks for increasing well-being and performance“. Ideile din articol au fost preluate de publicaţii internaţionale precum The Guardian, CNN, Medical News Today, Science Daily, Menshealth, India Today.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO