ZF Live

ZF Live. Paul Ivanov, CEO al Trading Line: Vrem să aducem o bază Starlink la Galaţi, serviciul de net prin satelit deţinut de Elon Musk, ca să putem pilota navele de la distanţă. Este o investiţie de 25 mil. euro

Autor: Alexandra Matei

15.08.2022, 18:15 380

♦ România are aproape 1.200 de căpitani în total, dintre care 600 au peste 60 de ani şi urmează să se pensioneze ♦ Această investiţie este esenţială pentru transportul fluvial întrucât ar putea urma o criză de personal în industrie.

Paul Ivanov, fondator şi CEO al transportatorului fluvial Trading Line, îşi propune să dezvolte în portul din Galaţi un proiect bazat pe servicul de internet Starlink, deţinut de Elon Musk, care să permită o latenţă mai bună şi prin care navele să poată fi pilotate de la distanţă.

Acest proiect necesită o investiţie de 25 mil. euro, precizează el, şi este foarte important pentru activitatea de transport fluvial, mai ales în contextul unei viitoare crize de forţă de muncă în această industrie, cei mai mulţi dintre căpitanii de nave fiind aproape de vârsta pensionării.

„La Galaţi, noi ne dorim să facem acel centru de pilotaj pe care îl visăm, prin care să comandăm navele de la distanţă, cu cel puţin 100 de posturi. Încerc să aduc bază Starlink Ground în Galaţi, adică ceea ce are Elon Musk, astfel încât să avem o latenţă cât mai bună pentru internet. Vrem să avem o staţie cu care să transmitem către satelit. Acum, latenţa Starlink este undeva la 40 de milisecunde, iar dacă facem această bază cred că o vom reduce sub 10 milisecunde. Avem parteneriat cu Orange şi Vodafone şi vom folosi 5G-ul dezvoltat de aceştia pe toată ruta Ucraina-Constanţa. Această investiţie se duce undeva la 25 mil. euro şi implică clădirea plus toate echipamentele şi data centerul special pentru remote piloting. Merită această investiţie în contextul în care va veni o criză majoră de resurse umane“, a spus Paul Ivanov, CEO al Trading Line, la emisiunea zilnică de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO