ZF Live

ZF Live. Paul Voicu şi Raluca Stanciu, cofondatori, Franchwise: Vrem să avem 50 de francize implementate la nivel naţional din conceptele româneşti până la final de 2022. Suma medie pe care un antreprenor este dispus să o plătească pentru a lua o franciză este între 70.000 şi 80.000 de euro

Autor: Alexandra Matei

14.02.2022, 16:15 442

♦ Două dintre domeniile cele mai atractive pentru antreprenori atunci când se uită către o franciză sunt domeniul educaţiei, unde investiţiile sunt între 35.000 şi 45.000, şi industria HoReCa, cu investiţii care pornesc de la 50.000 şi pot ajunge la 70.000 de euro.

În piaţa francizelor se simte o efervescenţă mai mare în acest început de an faţă de anul trecut sau chiar faţă de 2020, iar antreprenorii se în­dreap­tă mai degrabă către dezvoltarea busines­surilor în sistem de franciză decât către a porni o afacere pe cont propriu, spun Paul Voicu şi Raluca Stanciu, cofondatori ai Franchwise, com­panie specia­lizată în consultanţă în dome­niul francizelor din România.

Cei doi îşi propun ca anul acesta să ajungă la 50 de francize im­­ple­mentate la nivel na­ţional din con­cep­tele româneşti şi la minim trei pro­iecte pe zona de branduri noi internaţionale care vin în România.

„Piaţa de francize este efervescentă, este pentru cei care văd oportunităţi, este o combinaţie de dezvoltare între branduri care se uită la noi de pe plan internaţional cu branduri locale. Interesul este mai mare acum pentru că lucrurile s-au aşezat, ne-am învăţat cu toţii să facem business în pandemie. Este un context cu care ne-am obişnuit. Franciza este această pute­re a lui împreună. Asta s-a întâmplat în pan­demie. Începutul de an este mai bun decât anul trecut, există mai mult interes. Până la final de 2022, vrem să avem 50 de francize implementate la nivel naţional din conceptele româneşti şi mi­nimum trei proiecte pe zona de branduri noi internaţionale care vin în România“, a spus Raluca Stanciu, cofondator al Franchwise, la emisiunea online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO