ZF Live

ZF Live. O poveste din pandemie. Ştefan Fusea, proprietar al Titan Group Brăila: În septembrie, după ce peste 50% dintre angajaţi urma să stea acasă, am aflat că nu mai beneficiem de decontările pentru HoReCa privind şomajul tehnic

Autor: Alexandra Matei

21.10.2020, 19:15 733

♦ În lipsa sprijinului statului pentru şomajul tehnic, companiile din HoReCa s-ar putea vedea obligate să treacă la concedieri ♦ În Bucureşti (care face 26% din PIB-ul României şi, deci, şi business pe măsură, în HoReCa) restaurantele/cluburile se închid din nou. Măsura este de înţeles, dar ce fac zecile de mii de angajaţi, în prag de iarnă, fără bani şi fără niciun sprijin?

Ştefan Fusea, preşedintele Camerei de Comerţ Brăi­la şi preşedintele Titan Group Brăila, spune că a rămas cu aproape 200.000 de lei fond de salarii plătit oamenilor care au stat acasă şi au beneficiat de 75% din salariu. În urma modificărilor aduse la HG 668/2020, acesta nu poate deconta su­mele plătite angajaţilor din fon­du­rile proprii, întrucât HoReCa (hote­luri, restaurante, cafenele) nu mai face parte din industriile care beneficiază de acest ajutor din partea statului. Şi nu el şi-a închis o parte a afacerii, ci administraţia i-a închis-o.

„În septembrie am avut o surpriză neplăcută, atunci când a apărut o modificare la HG 668/2020, prin care s-a schimbat prevederea în ceea ce priveşte domeniile care pot beneficia de acest ajutor de 75% din salariu, pentru angajaţii care stau acasă în timpul pandemiei. Am aflat că nu ne mai încadrăm pentru decon­tările pentru HoReCa privind şomajul tehnic la sfârşitul lunii septembrie, după ce am depus lista pentru decontare a angajaţilor care au stat acasă şi pe care i-am plătit din fonduri proprii. Acum, în anexa 3, care a fost modificată, sunt prevăzute interzicerea de meeting-uri, de procesiuni sau a activităţilor în cadrul restaurantelor“, a spus Ştefan Fusea, proprietar al Titan Group Brăila, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO