ZF Live

ZF Live. Radu Dudău, Energy Policy Group: Revoluţie în construcţii: de la 1 ianuarie 2021 toate clădirile construite noi sau care intră în reparaţii capitale trebuie să aibă consum energetic aproape de zero

Autor: Răzvan Botea

06.01.2021, 10:30 256

♦ Dezvoltatorii imobiliari aşteaptă metodologia pentru aplicarea legii construcţiilor de clădiri cu consum energetic zero.

Radu Dudău, cofondator şi director Energy Policy Group, un think-thank românesc pe teme energetice, a spus, în cadrul emisiunii de business ZF Live, că nu le este încă foarte clar dezvoltatorilor imobiliari care sunt standardele de consum de energie aproape de zero, căruia trebuie să-i corespundă toate clădirile noi şi cele care intră în reparaţii capitale începând cu 2021.

„Dezvoltatorii în momentul de faţă au doar o imagine generală despre ce înseamnă acest standard, dar atât timp cât această metodologie de calcul al performanţei energetice în clădiri nu a fost aprobată, nu avem un sistem 100% riguros“, a spus Radu Dudău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO