ZF Live

ZF Live. Radu Dudău, Energy Policy Group: Revoluţie în construcţii: de la 1 ianuarie 2021 toate clădirile construite noi sau care intră în reparaţii capitale trebuie să aibă consum energetic aproape de zero

Autor: Răzvan Botea

06.01.2021, 10:30 257

♦ Dezvoltatorii imobiliari aşteaptă metodologia pentru aplicarea legii construcţiilor de clădiri cu consum energetic zero.

Radu Dudău, cofondator şi director Energy Policy Group, un think-thank românesc pe teme energetice, a spus, în cadrul emisiunii de business ZF Live, că nu le este încă foarte clar dezvoltatorilor imobiliari care sunt standardele de consum de energie aproape de zero, căruia trebuie să-i corespundă toate clădirile noi şi cele care intră în reparaţii capitale începând cu 2021.

„Dezvoltatorii în momentul de faţă au doar o imagine generală despre ce înseamnă acest standard, dar atât timp cât această metodologie de calcul al performanţei energetice în clădiri nu a fost aprobată, nu avem un sistem 100% riguros“, a spus Radu Dudău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro