ZF Live

ZF Live. Radu Manea, Trainer & consultant: Şcoala românească creează specialişti IT mai mult pe zona de cercetare şi dezvoltare. Cei mai buni pleacă din ţară. Cea mai înaltă poziţie pe care o poate atinge un programator este de arhitect sau de şef de echipă. Un arhitect câştigă de la 5.000 de euro în sus chiar şi în România

Autor: Mara Rolea

28.04.2022, 16:15 289

În domeniul IT&C sunt anual 18.000 de absolvenţi, pe când cererea anuală a pieţei este de 25.000 de lucrători în d­o­me­niul informaticii. Această cerere su­pra­dimensionată este cauzată de pă­trun­derea multinaţionalelor care im­ple­men­tează outsourcing, iar proiectele noi sunt puţine şi cerinţele în privinţa com­pe­tenţelor IT nu sunt ridicate. Pe această nişă salariile medii pentru ab­sol­venţi pornesc de la 2.000 de euro brut.

„Programatorii români sunt buni la limbaje şi tehnologii noi, dar la aspecte care vizează filosofia programării sau aprofundarea conceptelor astfel încât să devină arhitecţi, să evolueze ca programatori nu mai suntem atât de buni“, spune Radu Manea, trainer & consultant, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

În România nu se creează produse, în schimb alte ţări avansate în domeniul informaticii îşi gestionează produsele aici. Noi nu avem oameni orientaţi către client şi către piaţă, dar avem specialişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO