ZF Live

ZF Live. Radu Puchiu, fondator al DES Hub, proiect de monitorizare a digitalizării în România: „Toţi românii au minim un dispozitiv mobil, iar dacă am încerca să facem educaţie digitală utilizând telefonul, şi nu la şcoală, cred că ar avea un efect pozitiv mai mare în rândul populaţiei“

Autor: Alexandra Cepăreanu

30.05.2022, 19:00 107

„Dezvoltarea capacităţilor digitale în rândul populaţiei României este limitată de capacitatea profesorilor de a preda şi de capacitatea tehnică a şcolilor de a pune la dispoziţia elevilor un calculator“.

Deşi românii deţin minim un dispozitiv mobil de persoană, care este conectat la internet, sub 20% din populaţia României deţine com­pe­tenţe digitale de bază, arată cla­sa­mentul european al digitalizării (Digital Economy and Society Index al Comisiei Europene – DESI). Astfel, Radu Puchiu, fostul se­cre­tar de stat şi fon­dator al DES Hub - proiect de mo­ni­to­rizare a digi­talizării în România, con­sid­eră că dacă s-ar dezvolta pro­gra­me de educaţie dig­i­tală care să fie acce­sibile pe tele­fonul mobil, ar putea creşte nu­mă­rul de per­soane care deţin astfel de abilităţi.

„Noi ne concentrăm pe o zonă care este depăşită cumva de vreme. Adică cea a computerului de acasă. Eu cred că acest dispozitiv nu este un ingredient important. Ideea este că România este peste 100% în ceea ce priveşte deţinerea de telefoane mobile, la nivelul populaţiei. Deci, fiecare cetăţean are un telefon mobil, de fapt, unii au câte două telefoane mobile, deci dacă am încerca să facem educaţia digitală prin telefon, nu la şcoală, cred că ar avea efect mai mare“, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Radu Puchiu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO