ZF Live

ZF Live. Rafaela Nebreda, managing partner Imoteca: În centrul Bucureştiului, un metru pătrat costă 2.000 €. La Madrid costă 8.000 €, la Londra 20.000 €

Autor: Roxana Rosu

17.11.2016, 00:06 910

O locuinţă premium în centrul Bucureştiului costă circa 2.000 euro/mp util, mult sub preţurile practicate în alte ca­pitale europene, precum Madrid, Paris sau Londra, nu­mărul tranzacţiilor imobiliare fiind în creştere în acest an, pe măsură ce investitorii se reorientează spre acest seg­ment, după ce puseseră accent pe zona de retail în anii de criză.

„Piaţa caselor de lux este dinamică. Clar sunt mai multe tranzacţii în acest an, sunt mai mulţi cumpărători pe rezidenţial.  În anii de criză au fost mai degrabă tranzacţii pe retail. Acum s-au întors dezvoltatorii şi investitorii de rezidenţial“, a spus la ZF Live Rafaela Nebreda, managing partner al agenţiei Imoteca.

Comparativ, la Madrid preţul este de 3-4 ori mai mare decât în Bucureşti, la 7.000-8.000 euro/mp,  la Londra de 10 ori mai mare şi la Paris de 8-9 ori.

Rafaela Nebreda este originară din Brazilia şi a lucrat mulţi ani la ambasada din Spania, dar şi în Franţa şi Belgia. În urmă cu 15 ani a venit în România, unde a pus bazele unei afaceri împreună cu soţul. În cele din urmă s-a concentrat pe zona de real estate şi a fondat agenţia Imoteca. Firma are în portofoliu 16 proiecte rezidenţiale exclusive, din care 10 de tip boutique.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO