ZF Live

ZF Live. Răzvan Nicolescu, partener Deloitte: România poate să atragă zero sau sute de miliarde de euro pentru tranziţia către energie verde şi depinde de noi să avem o strategie. În acest moment, nu avem o strategie. Începând din 2020 în Europa se vor investi 225 mld. euro anual în energie verde: Cât va reuşi România să atragă?

Autor: Miruna Diaconu

03.02.2020, 17:40 355

♦ Producţia de energie electrică pe bază de cărbune reprezintă circa 40% din producţia anuală a României.

Răzvan Nicolescu, partener la Deloitte şi coordonator al practicii de energie şi sustenabilitate în centrul şi estul Europei, spune că România are nevoie de o strategie pentru a putea începe să atragă bani din cei 225 miliarde de euro anual alocaţi la nivelul Europei pentru investiţiile în energie verde.

„Există un potenţial economic uriaş, Uniunea Europeană a anunţat Pactul Ecologic European, începând din acest an şi până în 2050. Trebuie să investim în Europa aproape 7 trilioane în total, adică peste 225 de miliarde de euro anual până în 2050. România poate să atragă zero sau sute de miliarde, depinde de noi să avem o strategie. În acest moment, nu avem o strategie“, spune Răzvan Nicolescu, partener la Deloitte şi coordonator al practicii de energie şi sustenabilitate în centrul şi estul Europei, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO