ZF Live

ZF Live. Răzvan Predică, country manager, Affidea: Este nevoie de suplimentarea bugetelor Casei de Sănătate pentru radiografii şi RMN-uri. În România, piaţa serviciilor de imagistică este în creştere datorită faptului că cererea este mult mai mare decât oferta. Baza instalată în România este subdimensionată în momentul de faţă

Autor: Răzvan Botea

31.08.2022, 16:30 173

Răzvan Predica, country managerul Affidea România, furnizor de servicii medicale de imagistică, a spus la ZF Live că bugetele pentru radiografii, RMN-uri, computer tomograf etc. ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui majorate substanţial, pentru că nu fac faţă cererii.

„Bugetele ar trebui suplimentate având în vedere creşterea incidenţei bolilor cronice în România. Ar fi nevoie de o suplimentare majoră a fondurilor de la Casa Naţională. În acelaşi timp, noi ne poziţionăm ca un partener pentru autorităţi şi pentru sistemul public de sănătate“, a spus el la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business Services.

Practic, casele de sănătate alocă un buget lunar care este consumat pe sistemul primul venit-primul servit. În cazul în care un pacient doreşte să facă o radiografie, RMN, computer tomograf după ce s-au terminat aceste fonduri alocate lunar, trebuie fie să aştepte până luna viitoare când se alocă fonduri noi, fie să plătească, chiar dacă este asigurat prin CNAS. „Există nişte bugete alocate pe care le consumăm  după o perioadă de timp. Sunt luni în care adresabilitatea este mai mare, sunt luni în care adresabilitatea este mai mică, cum ar fi în lunile de vară, şi atunci timpul de aşteptare se reduce“, a explicat Răzvan Predica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO