ZF Live

ZF Live. Răzvan Rada, director general & asociat minoritar, Head Hunting IT: Piaţa muncii din domeniul IT mai are nevoie de cel puţin 30.000 de IT-işti în momentul de faţă

ZF Live. Răzvan Rada, director general & asociat minoritar, Head Hunting IT: Piaţa muncii din domeniul IT mai are nevoie de cel puţin 30.000 de IT-işti în momentul de faţă

Răzvan Rada, director general şi asociat minoritar al companiei de recrutare Head Hunting IT: Cea mai mare modificare care va influenţa negativ piaţa IT este probabil scăderea plafonului referitor la PFA de la 100.000 de euro la 25.000 de euro. Această modificare descurajează spiritul antreprenorial.

Autor: Alexandra Matei

29.09.2022, 16:45 196

Deschiderea pieţei de IT şi disponibilitatea specialiştilor români de a lucra pentru companiile din afară este o ameninţare pentru piaţa muncii din România.

Răzvan Rada, director general şi asociat minoritar al companiei de recrutare Head Hunting IT, susţine că piaţa de IT din România ar putea fi într-o perioadă de autoreglaj. În prezent, din domeniul IT lipsesc peste 30.000 de IT-işti, iar faptul că disponibilitatea specialiştilor români de a lucra pentru companiile din afară a crescut pe fondul adoptării lucrului de la distanţă reprezintă o ameninţare pentru piaţa muncii din România.

„Din punctul meu de vedere, cred că acum este o perioadă de autoreglaj. Uneori, o frică pe care o am este că am putea intra într-o perioadă de distrugere a pieţei de IT. În primul rând, am avut contextul pandemiei, acum îl avem pe cel al războiului şi mai avem un context legislativ, prin care au fost aduse modificări la Codul fiscal. Dacă ne gândim la pandemie, ceea ce s-a schimbat este disponibilitatea IT-iştilor pentru piaţa mondială. Mi-ar părea rău ca toţi IT-iştii români să ajungă să presteze servicii pentru companii care au prezenţă în străinătate. După estimările mele, deficitul în piaţă este în jur de 30.000-40.000 de oameni. Şcoala nu poate să-l acopere pentru că nu avem suficienţi profesori. Salarizarea profesorilor din domeniu poate fi de natură descurajantă şi există astfel probleme în a atrage profesori care să pregătească IT-işti“, a spus Răzvan Rada, director general şi asociat minoritar al companiei de recrutare Head Hunting IT, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

 

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: