ZF Live

ZF Live. Răzvan Zglobiu, head of sales and talent acquisition la Prohuman: Circa 85.000 de angajaţi din străinătate activează în varii domenii în România, cu precădere în HoReCa şi construcţii. Numărul lor va creşte în 2023

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.09.2022, 16:45 140

„Resimţim în continuare un deficit de personal, iar cel mai mare este în zona de personal calificat în construcţii şi în producţie. Este foarte greu să găseşti un sudor, un instalator, un electrician“, spune Răzvan Zglobiu.

Anul 2023 ar putea aduce mai mulţi angajaţi străini pe piaţa muncii din România, în condiţiile în care piaţa locală nu are suficienţi oameni, este de părere Răzvan Zglobiu, head of sales and talent acquisition la Prohuman, agenţie de recturare şi consultanţă în domeniul resurselor umane.

„Un element diferit de anii trecuţi va fi ponderea forţei de muncă din afară în totalul angajaţilor, acest fenomen va lua amploare. Anul acesta, acest trend a avut o creştere exponenţială, statul a emis mai multe avize de muncă pentru cetăţeni din afara UE şi primim semnale din partea clienţilor că îşi doresc astfel de angajaţi, în contextul penuriei de forţă de muncă de pe piaţa internă. Acest factor va face ca piaţa muncii să arate diferit anul viitor faţă de tot ce am experimentat până acum“, a spus Răzvan Zglobiu la emisiunea online de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO