ZF Live

ZF Live. Reacţii la noua schemă de compensare a facturilor la energie: Corneliu Bodea, Adrem: Singura soluţie viabilă la criza energetică este rereglementarea pieţei de energie pentru o perioadă de timp

Autor: Răzvan Botea

07.09.2022, 07:38 298

♦ Cu noua schemă de compensare a preţurilor la energie, pentru unele companii facturile la energie electrică se vor dubla.

Corneliu Bodea, CEO Adrem şi preşedintele Centrului Român al Energiei, prezent la ZF Live, a spus că cea mai bună variantă în acest moment este revenirea la un preţ reglementat al energiei, pentru o perioadă limitată de timp. În această perioadă, a adăugat el, este nevoie ca Ministerul Energiei şi specialiştii să vină cu un plan de reconfigurare a pieţei energiei.

„Nu există o soluţie care să fie perfectă. Suntem la maximum 30% din impactul pe care această criză energetică îl va produce. Nu există soluţia perfectă. Eu aş fi mai degrabă adeptul rereglementării preţurilor din energie pe o perioadă limitată de timp, cu condiţia ca specialiştii, Ministerul Energiei, să iniţieze un plan de acţiune care să reconfigureze piaţa energiei, modul în care se formează preţul“, a spus Bodea la ZF Live, emisiune susţinută de Business Orange Services.

Guvernul a venit săptămâna trecută cu o nouă schemă de compensare a facturilor la energie electrică şi gaze naturale. Printre modificările majore faţă de varianta precedentă, în vigoare de la 1 aprilie, se numără şi eliminarea tuturor companiilor private de la plata preţurilor plafonate, cu excepţia furnizorilor de servicii sociale şi IMM-urilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO