ZF Live

ZF Live. Roxana Mircea, managing partner, REI Finance Advisors: Antreprenorii români au la dispoziţie în această toamnă finanţări în valoare de 2,5 miliarde de euro

Autor: Mara Rolea

02.09.2022, 16:15 215

Antreprenorii români au la dispoziţie programe de finanţare în valoare totală de circa 2,5 miliarde de euro în această toamnă, spune Roxana Mircea, managing partner al firmei de consultanţă în fonduri europene REI Finance Advisors.

„Start-Up Nation se închide în seara asta (ieri -n.red.). Urmează POC 411 BIS care înseamnă o alo­care de 179 mil. euro, se adresează com­pa­niilor care au avut profit în 2021. Poţi luat de 5 ori cifra de afaceri din 2021, nu mai mult de 500.000 de euro. Procentele pe care oamenii trebuie să le pună sunt undeva la 25% pe majoritatea regiunilor ţării, cu excep­ţia celor mai dezvoltate unde trebuie să pună be­neficiarii mai mulţi bani sau  dacă au o firmă mai mare trebuie să pună 35%-40%“, a mai spus Roxana Mircea, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Ea a mai precizat că tinerii au învăţat să facă un plan de afaceri, să înţeleagă şi să se documenteze înainte de a cere nişte bani, şi îi îndeamnă să meargă la cursuri, să citească şi să studieze. „Antreprenoriatul este provocator în România şi trebuie să fii un om infor­mat şi să te implici. Trebuie să îţi asumi afacerea“.

Start-up Nation este un program de finanţare care oferă suport IMM-urilor din România în accesarea fondurilor nerambursabile cu valori de până la 40.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO