♦ „Antreprenorii sunt nemulţumiţi. Când tu ţii 1.000 – 1.200 de angajaţi, vrei să dezvolţi România şi nu ţi se răspunde, este strigător la cer. Avem nevoie de investiţii, avem nevoie şi să ţinem mediul de afaceri mult mai aproape şi să-l sprijinim mai rapid, nu peste trei – cinci ani.”
Programele de finanţare cu fonduri europene pentru antreprenorii de pe piaţa locală se confruntă cu blocaje din cauza birocraţiei şi a lipsei de eficienţă a instituţiilor care le gestionează, susţine Roxana Mircea, managing partner al companiei de consultanţă în fonduri europene REI Finance Advisors.
„Birocratizăm prea mult, ne punem prea multe proceduri, prea multe cerinţe, prea multe documente. (...) Situaţia nu este roz în prezent pentru că nu am simplificat procedurile, tot sute de pagini depunem şi nu se face un management eficient al oamenilor care evaluează şi care gestionează aceste proiecte”, a spus ea în cadrul emisiunii de business ZF Live.
În aceste condiţii, mediul de business este nemulţumit că nu are acces la finanţare suficient de rapid încât să se poată dezvolta în ritmul de care are nevoie.
„Antreprenorii sunt nemulţumiţi. Când tu ţii 1.000 – 1.200 de angajaţi, vrei să dezvolţi România şi nu ţi se răspunde, este strigător la cer. Avem nevoie de taxe, avem nevoie să ţinem mediul de afaceri mult mai aproape şi să-l sprijinim mai rapid, nu peste trei – cinci ani, când poate îşi vor găsi finanţare bancară”, susţine Roxana Mircea.