♦ Programul e împărţit în doi piloni ♦ Pilonul 1 este dedicat tinerilor între 18-30 de ani şi presupune 295 mil. euro, în timp ce Pilonul 2 e gândit pentru persoanele de peste 30 de ani, defavorizate sau care locuiesc în mediul rural, unde sunt alocate fonduri în valoare de 150 mil. euro ♦ Antreprenorii primesc granturi maxime, la care se adaugă contribuţia proprie de 20% din valoarea proiectului.
Programul StartUp Nation se întoarce pentru a sprijini tinerii viitori antreprenori, cu un buget total de 446 mil. euro şi cu granturi de 50.000 de euro de care pot beneficia 7.750 de proiecte câştigătoare. În plus, programul relansat anul acesta aduce şi un curs gratuit de antreprenoriat care se va desfăşura înainte de depunerea proiectelor şi înfiinţarea firmelor.
„Sunt avantajaţi cei care nu au avut niciodată un SRL sau nu au administrat unul. Altfel, se pierd 10 puncte din 100. Avem un termen foarte scurt la dispoziţie să ne cumpărăm semnături electronice şi să ne înscriem la cursurile de antreprenoriat, până pe 15 aprilie. (...) Dacă îţi doreşti să faci un business, acest program este un mare ajutor pentru că e greu să îţi cumperi singur un echipament, care poate să coste 7.000-8.000 de euro. E o rampă de lansare”, a spus Roxana Mircea, managing partner, REI Finance Advisors, în timpul emisiunii ZF Live.
Programul, explică ea, e împărţit în doi piloni. Pilonul 1 este dedicat tinerilor între 18 şi 30 de ani şi presupune 295 mil. euro, în timp ce Pilonul 2 e gândit pentru persoanele de peste 30 de ani, defavorizate sau care locuiesc în mediul rural, unde sunt alocate fonduri în valoare de 150 mil. euro.