ZF Live

​ZF Live. Siegfried Mureşan, europarlamentar: România îşi poate modifica PNRR-ul pentru a facilita investiţiile în energie în contextul războiului din Ucraina

Autor: Alexandra Cepăreanu

16.09.2022, 07:37 163

♦ „E nevoie să investim în cercetare, în dezvoltare, inovare pentru ca producţia de energie din surse regenerabile să fie tot mai competitivă, să fie mai ieftină” ♦ PNRR mai primeşte „un pilon“ pe lângă cele şase existente, anume „REPowerEU“, care are în vedere îmbunătăţirea eficienţei energetice şi reducerea dependenţei energetice.

Investiţiile în energie ar putea primi un nou sprijin în contextul în care declanşarea războiului din Ucraina şi impactul enorm asupra pieţelor de energie fac mai necesară ca niciodată redirecţionarea fondurilor spre noi unităţi de producere. Modificarea PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă) tocmai pentru a redirecţiona banii spre energie este permisă şi reprezintă o oportunitate, a spus Siegfried Mureşan, europarlamentar, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Războiul din Ucraina a schimbat situaţia. Priorităţile statelor membre s-au modificat şi de aceea acum Comisia Europeană a decis să ofere statelor membre posibilitatea de a îşi modifica planurile naţionale de redresare şi rezilienţă (PNRR) pentru a facilita investiţii în infrastructura energetică, în interconectări, în surse regenerabile de energie şi în proiecte de îmbunătăţire a eficienţei energetice”, a declarat Siegfried Mureşan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO