ZF Live

ZF Live. Silvia Vlăsceanu, Asociaţia Producătorilor de Energie Electrică: Iarna aceasta nu va fi uşoară. Ambiţiile UE pentru protejarea mediului sunt mai mult decât exagerate. Mediul trebuie protejat, dar limita impusă de Comisie este prea abruptă şi nu se poate face peste noapte

Autor: Mara Rolea, Roxana Petrescu

21.09.2021, 18:00 1792

Creşterea galopantă a pre­ţurilor la utilităţi va transforma acest sezon rece într-unul dintre cele mai dificile momente pentru consumatori, nu doar pe plan local, ci la nivel european.

Pricipalul „vinovat” este ambiţia UE de decarbonizare într-un ritm aproape nesus­tenabil, spune Silvia Vlăsceanu, cea care la începutul acestei luni a preluat conducerea executivă a Asociaţiei Produ­cătorilor de Energie Electrică (HENRO), organizaţie din care fac parte Hidroelectrica şi Nuclearelectrica.

„Preţurile au crescut peste tot în Europa. Acum ca părere personală, politica Europei, a Comisiei Europene în domeniul energiei şi ambiţiile acestea sunt mai mult decât exagerate, din punctul meu de vedere“, a spus Vlăsceanu, în cadrul emisiunii ZF Live. Ambiţia UE este ca în decursul următorului deceniu la nivelul blocului să fie atinsă o reducere de 55% a emisiilor de dioxid de carbon, în comparaţie cu anul 1990, obiectivul setat pentru anul 2050 fiind cel al neutra­lităţii climatice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO