ZF Live

ZF Live: Sistemul de sănătate, încotro? Cât va fi de stat, cât va fi privat? O discuţie cu Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii

Autor: Cătălina Butan

26.03.2013, 13:01 302

"Sistemul sanitar românesc trebuie să-şi găsească drumul care să ţină cont de câteva lucruri. Cea mai importantă este populaţia, în ce măsură poate aceasta suporta costurile sănătăţii, care este starea reală a populaţiei, ce indicatori sanitari ne propunem să ne îmbunătăţim şi cum se poate adapta sistemul sanitar pentru realizarea acestor obiective", consideră ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu invitat în ediţia de marţi a ZF Live.

Planul de guvernare presupune existenţa unui pachet de servicii medicale de bază, asigurat tuturor cetăţenilor ţării, indiferent dacă aceştia sunt contribuabili sau nu.

Eugen Nicolăescu spune că pachetul de bază va fi elaborat până în vară şi va fi completat cu un pachet suplimentar din asigurări private de sănătate.

"Asigurările private vor fi fie sub forma unor poliţe variabile care să ţină cont de starea persoanei de sănătate, de vârstă sau să fie sub forma unui pachet suplimentar care să vizeze anumite servicii, pentru care contribuabilii plătesc anumite sume", spune Nicolăescu.

Urmăriţi video pentru o dezbatere pe tema reogranizării sistemului de sănătate precum şi despre coplata de la spitale care va fi introdusă de săptămâna viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO