♦ Revoluţia AI îşi va pune inevitabil amprenta pe piaţa muncii, pe companii şi pe societate, mai mult decât a făcut-o până acum, iar fiecare individ va fi nevoit să se adapteze şi să înveţe să lucreze cu inteligenţa artificială în favoarea sa.
Tehnologiile şi platformele pe care le utilizează oamenii şi companiile se schimbă la circa 10-15 ani, iar dacă în trecut au fost pe val calculatoarele mari, apoi smartphone-urile şi internetul, astăzi rolul principal îl are inteligenţa artificială generativă.
În următorii ani, afirmă Sorin Anagnoste, conferenţiar şi prodecan al FABIZ – ASE, bazându-se pe estimările Goldman Sachs, inteligenţa artificială generativă va automatiza undeva la 300 de milioane de locuri de muncă.
„Cei de la Goldman Sachs estimează că în următorii ani inteligenţa artificială generativă va automatiza undeva la 300 de milioane de locuri de muncă. Când vorbim de 300 de milioane de locuri de muncă, vorbim de fapt de munca de birou. De asemenea, tot ceea ce se face azi prin munca de acasă va putea fi automatizat datorită agenţilor AI. Anul 2025 se anunţă a fi anul agenţilor AI. Vedem asta la companii, care deja oferă agenţi AI care sunt plătiţi per task, per zi sau per lună”, a spus el în timpul emisiunii ZF Live.