ZF Live

ZF Live. Sorin Dan, CEO şi Ovidiu Stan, CTO, Oviso Robotics: Închiriem roboţi care suplinesc forţa de muncă, iar costul fabricii va fi costul pe care oricum l-ar fi avut cu forţa de muncă

Autor: Alexandra Matei

10.11.2021, 17:30 214

„Ideea de bază este această schimbare de paradigmă – nu trebuie să vezi robotul ca pe un utilaj, ci exact ca pe o forţă de muncă umană.“

Sorin Dan, CEO şi Ovidiu Stan, CTO ai companiei Oviso Robotics, au gândit o soluţie de tipul plug and play, care vine în sprijinul fabricilor, suplinind forţa de muncă.

Roboţii, produsul lor de bază, sunt construiţi după un model standard la care se pot ataşa diverse tool-uri de care respectiva fabrică are nevoie pentru a face anumite activităţi, cum ar fi paletizare sau realizarea de cutii din cartoane pliate.

În prezent, după cum spun cei doi, există 10 astfel de roboţi pe piaţă şi câţiva dintre ei funcţionează deja în fabrici din industria alimentară, industria de patiserie sau industria electronică şi electrotehnică. „Soluţia noastră este o soluţie plug and play – iei un robot, îl pui în zona de lucru, în decurs de câteva secunde se porneşte, este ali­mentat, se autocalibrează şi începe să lucreze. Având în vedere că acest robot este flexibil şi lucrează împreună cu oamenii şi poate să facă o gamă mare de operaţiuni, noi am pornit acest program în care nu vindem neapărat roboţii, ci îi oferim ca forţă de muncă“, a spus Sorin Dan, CEO, Oviso Robotics, la emisiunea online de business ZF Live.

 

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO