ZF Live

ZF Live. Speranţa Munteanu, consultant în restructurare: 2023 va fi un an de frică pentru companiile româneşti, mai mult decât de criză

Autor: Răzvan Botea

16.01.2023, 18:45 235

♦ Prima problemă a companiilor româneşti în 2023 este asigurarea liniilor de finanţare.

Speranţa Munteanu, consultant în restructurare cu experienţă de peste 30 de ani, a spus, la emisiunea de business ZF Live, că 2023 este mai degrabă un an al fricii, al anxietăţii, decât al crizei pentru companiile româneşti. Fondurile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) joacă un rol fundamental.

„2023 va fi un an de frică pentru companiile româneşti, mai mult decât de criză. Eu sper că da, că vom fi pe plus în acest an. Depinde foarte tare de banii din PNRR şi de capacitatea lor de multiplicarea în economie. Eu nu cred că anul acesta va fi o criză. Ne afectează anxietatea”, a spus ea la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business Services.

Pentru companiile româneşti, cea mai mare problemă în 2023 este asigurarea liniilor de finanţare, a spus ea, întrebată care sunt cele mai mari cinci provocări pentru mediul antreprenorial românesc în anul proaspăt început. „Prima problemă a companiilor româneşti este asigurarea liniilor de finanţare. A doua problemă pe care o vor avea este ce li se întâmplă pe lanţ. Vor fi companii care vor fi trase de furnizori. Vor exista nişte efecte de cascadă care vor crea probleme pe lanţ“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO