ZF Live

ZF LIVE. Tamaş Vincze, CEO al grupului East din Cluj: Anul acesta ajungem la o cifră de afaceri consolidată de 200 mil. euro, iar trei sferturi reprezintă comerţul cu cereale

Autor: Florentina Niţu

11.11.2022, 16:15 449

♦ Grupul East din judeţul Cluj este deţinut de mai mulţi antreprenori români şi maghiari ♦ Acesta este format din cinci companii care se ocupă cu tradingul de cereale, servicii de depozitare, distribuţia de inputuri şi producţia de furaje, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de 750 mil. lei (circa 150 mil. euro) ♦ Cifra de afaceri a grupului a crescut de aproape 30 de ori în zece ani, de la 7 mil. euro la 200 mil. euro în acest an.

Grupul East din judeţul Cluj, controlat de mai mulţi antreprenori din România şi Ungaria, estimează pentru 2022 o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 200 de milioane de euro, în pofida anului agricol mar­cat de secetă, pentru că preţurile cerea­lelor au fost duble faţă de acum doi, trei ani, înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, potrivit lui Tamaş Vincze, CEO al grupului East. El a fost prezent în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Anul acesta ajungem la o cifră de afa­ceri consolidată de aproximativ 200 milioane de euro cu 91 de angajaţi şi trei sferturi din cifra de afaceri o reprezintă comerţul cu cereale. Când am venit eu la East (cu zece ani în urmă - n. red.) aveam o cifră de afaceri de 7 milioane de euro (creşterea a fost de aproape 30 de ori într-un deceniu - n. red.). Am crescut pentru că avem management tânăr şi foarte motivat şi a evoluat mult agricultura României“, a spus Tamaş Vincze, CEO al grupului East, la emisiunea ZF Live.

Grupul East este format din cinci compa­nii, cea mai mare fiind East Grain, care se ocu­pă de comerţul de cereale, plante olea­ginoase, materii prime furaje şi îngrăşăminte. Celelalte companii sunt East Cargolog (acti­vităţi de logistică), East Silodep (depozitări şi prestări servicii pentru fermieri - depozitare, curăţare, condiţionare marfă), East Grain Hungary (subsidiara din Ungaria, care se ocupă preponderent de comerţul cu cereale) şi East Agro Input (deţinută în co-proprie­tate cu firma Agroleg Varo, care se ocupă cu distribuţia de inputuri agricole).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO