ZF Live

ZF Live. Theodor Alexandrescu, preşedinte CA, Eazy Asigurări: Eazy Asigurări, primul insurtech din România, este pregătit să investească 50 mil. euro în următorii 3 ani, iar principalele linii de asigurări pe care le are în vizor sunt zona auto, locuinţe şi sănătate

Autor: Mircea Nica

17.01.2023, 09:00 1048

Eazy Asigurări a primit în data de 14 decembrie avizul ASF pentru ca societatea să activeze ca o companie de asigurări pe piaţa locală Theodor Alexandrescu, Eazy Asigurări: Eu cred că investitorul/acţionarul principal (n.red. Sacha Dragic) a înţeles că acest antreprenoriat într-un mediu reglementat este diferit. Conducerea conţine oameni cu experienţă, care au o reputaţie foarte bună În Consiliul de Administraţie sunt Dan Filip, director executiv, care a lucrat pentru ING şi NN şi în România şi Olanda, şi Mihai Coca Cozma.

Eazy Asigurări, primul in­sur­tech din România care a pri­mit recent aprobarea Auto­rită­ţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF), plănuieşte să investească 50 mil. euro în următorii trei ani, principalele linii de business fiind zona auto, locuinţe şi sănătate, iar demararea efectivă a emiterii poliţelor ar putea începe în al doilea trimestru al anului 2023, a spus Theodor Alexandrescu, preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA), Eazy Asigurări, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„A fost urmărit acest moment din piaţă pentru a intra, pentru că probabil în urmă cu un an şi jumătate nu ar fi existat acest apetit. Este primul capital românesc care intră în zona aceasta de la zero, pe noua lege a asigurărilor, care îşi propune să creeze o altfel de experienţă în piaţă. Când ai un insurtech nu poţi să zici că ai mai mult sau mai puţin, sau că eşti mai bun sau mai rău, eşti pur şi simplu transparent faţă de client. Trebuie să investim în zona de promovare. Investiţia planificată este pe o perioadă de 3 ani şi vom investi cam 50 mil. euro“, a spus Theodor Alexandrescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO