ZF Live

ZF Live. Cum transformăm infrastructurile de beton armat în generatoare de energie verde? Iulia Consuela Prodan, fondatoare Green Tags: Soluţiile noastre vin ca o alternativă la soluţiile clasice pentru încălzirea şi răcirea clădirilor

Iulia Consuela Prodan, fondatoare Green Tags: Când ne referim la un proiect trebuie să profităm la maximum de toate posibilităţile de-a crea o sursă locală de energie.

Iulia Consuela Prodan, fondatoare Green Tags: Când ne referim la un proiect trebuie să profităm la maximum de toate posibilităţile de-a crea o sursă locală de energie.

Autor: Mirabela Tiron

17.10.2022, 17:40 251

Iulia Consuela Prodan, fondatoarea Green Tags, spune că soluţiile inovative pe care le propune compania vin ca o alternativă la soluţiile clasice pentru încălzirea şi răcirea clădirilor.

„Soluţiile se referă  la o divizare a elementelor de beton armat, acele elemente care interacţionează cu pământul, propunem transformarea lor în sursă de energie verde pentru asigurarea necesarului de încălzire şi răcire. Energia geotermală se poate exploata oriunde, de la contactul cu pământul, partea inovativă este că utilizând structura de rezistenţă soluţiile sunt mai sustenabile din punctul de vedere al  performanţei energetice, adică obţin performanţe mai bune decât soluţiile clasice“, a declarat la ZF Live Iulia Consuela Prodan, fondatoarea Green Tags.

Ea explică faptul că în practică acest sistem este simplu, „ataşăm o structură de ţevi fundaţiei, în interiorul fundaţiei, prin intermediul ţevilor circulă un lichid, prin transfer se face schimbul de căldură. De la o anumită adâncime de sub pământ avem o tempe­ratură constantă, 12-15 grade, depinde de zona geografică, iarna dacă avem nevoie de 21 de grade de exemplu venim cu 15 gra­de iar diferenţa este aportul adus de pompa de căldură. Vara folosim pentru răcire acest sistem, nu mai avem nevoie de aparate de aer condiţionat, avem nevoie de pompe de circulaţie, care circulă lichidul prin sistem. La nivelul clădirilor există sistemele de încălzire prin pardoseală, pentru clădirile noi mergem direct în elementul de rezistenţă. Iarna sistemul de răcire vine din tavan, tavane radiante se numesc“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO