ZF Live

ZF Live: Un grup de studenţi de la Politehnică a creat o aplicaţie pentru dispozitive mobile care înlocuieşte cardurile de fidelitate

Autor: Adelina Mihai, Cătălina Butan

11.04.2013, 19:39 3467

Un grup de studenţi de anul II şi III de la Politehnică a creat o aplicaţie pentru dispozitivele mobile care înlocuieşte cardurile de fidelitate, spune Razvan Rughiş, profesor la facultatea de Automatică şi Calculatoare de la Politehnică, invitat în ediţia ZF Live de joi, 11 aprilie.

Aplicaţia a fost creată în cadrul proiectului Innovation Labs, menit să ajute tinerii programatori să-şi transforme ideile de business în afaceri.

Aplicaţia Feed Spot are scopul de a fideliza clienţii restaurantelor prin acordarea unor puncte nu prin intermediul cardurilor personalizate (cum se întâmplă în prezent în multe restaurante) ci prin folosirea unui sistem de tipul QR code, prin care clientul scanează cu ajutorul telefonului mobil un cod de pe bonul fiscal, iar în urma acestei scanări, clienţii fideli pot beneficia de reduceri sau de alte facilităţi.

Feed Spot va fi prezentă şi în cadrul ZF Mobilio ’13, un eveniment organizat de Ziarul Financiar pe 15 şi 16 aprilie în Bucureşti, care îşi propune să arate cum pot ajuta aplicaţiile mobile la dezvoltarea unui business, în condiţiile apariţiei unor aplicaţii pentru aceste echipamente care schimbă inclusiv modul în care companiile îşi atrag clienţii.

12 echipe formate din 42 de studenţi din facultăţi tehnice se află în competiţie în cadrul proiectului Innovation Labs, care va dura patru luni, pentru a iniţia o afacere de succes. Innovation Labs este coordonat de TechLounge şi TechSoup, două asociaţii care încurajează antreprenoriatul în domeniul tehnologiei. Printre mentorii care îi vor ajuta pe tineri, timp de patru luni, ce înseamnă să-şi transpună ideile într-un business se numără Andrei Pitiş - angel investor şi preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Industriei de Software, Radu Georgescu - founding partner & chairman GECAD Group, Monica Ene Pietroşanu - R&D Country Manager Intel România, Daniel Gârlaşu - Sales Manager Oracle România, Todi Pruteanu - Business Strategy Manager Microsoft România, Vladimir Oane - cofondator UberVu sau Răzvan Rughiniş - profesor la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

Urmăriţi video pentru mai multe detalii despre proiectul Innovation Labs precum şi despre aplicaţiile echipelor înscrise.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO