ZF Live

ZF Live. Valentin Mircea, avocat şi fost vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei: Dacă la frauda comisă la o companie privată avem acţiuni penale la persoanele fizice, de ce nu am face la fel şi la autorităţile publice. Au fost controale de-a lungul tim­pului, au existat auditori, cu toate acestea nu poţi să spui că nu ştiai, ca ASF. S-au oprit la uşă

Valentin Mircea: În cazul City Insurance era vorba de existenţa unor bani, era alb sau negru. Este incredibil cum poate să dureze 4-5 ani ca să afli un lucru dacă e alb sau negru.

Valentin Mircea: În cazul City Insurance era vorba de existenţa unor bani, era alb sau negru. Este incredibil cum poate să dureze 4-5 ani ca să afli un lucru dacă e alb sau negru.

Autor: Mircea Nica

28.09.2021, 17:20 567

♦ „La City Insurance au fost controale de-a lungul timpului, există auditori, cu toate acestea nu poţi să spui că nu ştiai, ca ASF. S-au oprit la uşă. Spuneau că nu puteau să verifice în Elveţia, dar de fapt puteau să o facă, în realitate. Elveţia nu este o ţară în Africa sau Asia“, susţine Valentin Mircea.

Deşi în cazul City Insurance se poate vorbi de o atitudine neprofesională, în sensul supravegherii pieţei, Consiliul Con­curenţei nu poate interveni prin prevederi legale, a spus Valentin Mircea, avocat şi fost vicepreşedinte al Con­siliului Concurenţei, în cadrul emi­siunii de business ZF Live.

„Sunt într-adevăr situa­ţii, noi ne în­tâl­nim cu cele în care companiile pro­voa­că fapte anticoncu­ren­ţiale, dar pot exista ast­fel de atitudini şi din par­tea unor autorităţi pu­blice, dar în privinţa ASF şi raportat la cazul specific al City In­surance, putem vorbi de lăsare, de o atitudine neprofesională, dar în nici un caz în sensul aplicării unor prevederi legale“, a spus Valentin Mircea.

El a mai explicat că în cazul City Insurance au fost controale de-a lun­gul timpului, au existat auditori, iar ASF ar fi trebuit să ştie de situaţia companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO