ZF Live

ZF Live. Valentin Negoiţă, preşedinte Ecotic: Volumul de deşeuri electrice şi electronice colectate la nivel de ţară a crescut cu 70%, până la 94.000 de tone, în ultimii trei ani

Autor: Alexandra Cepăreanu

09.10.2020, 18:45 151

♦ Nevoia de reciclare creşte pentru că suntem o societate de consum ♦ Magazinele de echipamente electrice şi electrocasnice, cu suprafeţe de peste 400 mp, sunt obligate să preia echipamentele vechi pentru colectare.

Valentin Negoiţă, preşedintele organizaţiei Ecotic, ce se ocupă cu managementul integrat al deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice (recuperare, reciclare şi revalorificare), spune că volumul de deşeuri electrice şi electronice, colectat la nivel de ţară, a crescut cu 70% în ultimii trei ani, ajungând anul trecut la 94.000 de tone.

„Dinamica colectării în ultimii trei ani a în­re­gistrat un salt pozitiv. Dacă în 2017, volumul colectat la nivel de ţară era de 55.000 de tone, în 2018 a crescut la 65.000 de tone, iar anul trecut a fost de circa 94.000 de tone, nivel la care dorim să ajungem şi anul acesta sau chiar să-l depăşim. Nevoia de reciclare creşte pentru că suntem o societate de consum“, a spus Valentin Negoiţă în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO