ZF Logistica businessului

ZF Logistica Businessului. Alexandru Şeremet, BMW: Sunt necesare cât mai multe staţii de mică putere pentru maşini electrice

10.01.2023, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Cererea tot mai mare pentru maşini electrice va pune presiune pe infrastructura actuală de curent electric, în condiţiile în care dezvoltarea imobiliară haotică din şi de lângă Bucureşti sau alte mari oraşe a dus ca noile locuinţe să fie construite cu o putere instalată cât mai mică.

„Infrastructura actuală este suficientă pentru a acoperi o deplasare lungă, dar noi nu recomandăm clien­ţilor o maşină electrică dacă nu au unde să o încarce peste noapte sau la birou. Ne adresăm unor grupe de clienţi care pot alimenta acasă, care locuiesc la casă sau într-un proiect rezidenţial. Dacă dorim trecerea la electric, trebuie să înţelegem ce înseamnă aceasta din punctul de vedere al infrastructurii – să avem staţii de putere mică accesibile oriunde există un loc de parcare şi staţii de mare putere pe rute de transport, pe autos­trăzi şi drumuri naţionale. 10-20 de staţii de putere medie instalate într-un oraş nu înseamnă aproape nimic în cazul unui parc format numai din ma­şini electrice. Şi în cazul prosu­matorilor, celor care au investit în panouri fotovoltaice trebuie subliniat că tot din reţea este alimentată maşina şi este necesară o putere instalată cât mai mare. Acum multe case noi au o putere instalată de numai 5 kW, cât este o valoare minimă de încărcare pentru o maşină electrică.“

„Noi recomandăm cel puţin 7 kW“, a spus Alexandru Şeremet, directorul de comunicare al BMW Group România.

El a subliniat că cererea pentru electrice este tot mai mare, iar în cazul anumitor modele varianta electrică are un preţ mai mic decât cele diesel sau pe benzină.

„Pentru BMW i4 avem termen de aşteptare şi peste un an de zile, cererea pentru electric este mai mare decât pentru diesel şi benzină la un loc. Acest model electric are un preţ mai mic decât diesel sau benzină, fără a lua în calcul prima de la stat. Cererea pentru electrice este tot mai mare – şi în cazul Seriei 7, un sfert din comenzi sunt pentru varianta electrică - i7“, a explicat Alexandru Şeremet.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Element Industrial