ZF Logistica businessului

ZF Logistica businessului. Bogdan Feraru, GW România: Infrastructura este foarte importantă pentru expansiune. Mizăm pe Sibiu şi pentru că avem autostrada la 20 m de noi

09.02.2023, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

Construcţia de noi tronsoane de autostradă şi planul pentru alte viitoare noi loturi în proximitate atrage şi investiţii din partea companiilor de logistică. Acestea vor acum să vadă drumurile gata sau măcar în construcţie, înainte să investească.

Gebrüder Weiss România, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de transport şi soluţii logistice, anunţă finalizarea investiţiei în extinderea hubului logistic din Sibiu. Acest proiect a necesitat fonduri de 3,4 milioane de euro, noua suprafaţă adăugată fiind deja integrată în operaţiunile companiei.

„Anul trecut când am finalizat extinderea, am mărit şi suprafaţa de teren pe care o deţinem acolo printr-o achiziţie a unui teren alăturat. Suprafaţa actuală de teren este de 40.000 mp şi ne permitem să dezvoltăm mult peste 10.000 mp de logistică. Totul depinde de clienţi. Avem clienţi care au venit în Sibiu datorită infrastructurii şi timpului de tranzit la nivel naţional, dar depinde de specificul clientului. Iniţial când s-a luat decizia investiţiei, a mai fost luat în calcul şi Braşovul dar am mers pe Sibiu pentru că aici suntem lângă autostradă. Tocmai s-a deschis şi un nou tronson care este la 20 de metri de noi plus că va urma Sibiu-Braşov“, a spus Bogdan Feraru, Area Manager Central Romania pentru Gebruder Weiss Romania, în cadrul emisiunii ZF Logistica Businessului, un proiect ZF&Element Industrial.

Suma alocată a fost direcţionată în extinderea depozitului logistic cu 2.250 mp şi dotarea acestuia cu echipamentele necesare.

Filiala din Sibiu a companiei a fost înfiinţată în 2010, cu o suprafaţă de 2.000 mp alocaţi operaţiunilor de cross-docking, în urma unei investiţii de 1,2 milioane de euro. În 2017 spaţiul de depozitare a fost extins cu 2.500 mp şi a ajuns la 4.500 mp spaţiu de depozitare şi cross-docking, fiind alocate fonduri de 3,2 milioane de euro.

„Odată cu noua extindere, hub-ul nostru din Sibiu ajunge la o suprafaţă de 6.500 mp, locaţia fiind 100% în proprietatea companiei. Aceasta nouă investiţie ne va permite să deservim mai bine nevoile clienţilor actuali şi vom putea da curs şi noilor solicitări din partea celor potenţiali“, a mai spus Bogdan Feraru.

Acesta a subliniat, de asemenea, că filiala din Sibiu oferă o gamă completă de servicii: transport intern, internaţional, soluţii logistice şi depozitare. În plus, datorită poziţiei geografice – în centrul ţării şi în imediata proximitate a autostrăzii Sibiu - Piteşti, filiala reprezintă un hub logistic strategic atât pentru distribuţia internă, cât şi pentru transportul bunurilor în Europa de Vest. Doar în 2021, filiala a gestionat aproximativ 145.000 de transporturi, cumulând 135.000 tone.

„Dacă în 2010 avea 1.000 mp în 2018 am ajuns la 4.500 mp şi datorită dezvoltării serviciilor din zonă am continuat dezvotarea cu încă un modul de logistică de clasă A de 2.500 mp. Acum suntem la 6.500 mp logistică şi crossdock. Avem 38 de rampe şi continuăm planul de dezvoltare. Avem suprafaţă să mai extindem în continuare atât pe crossdock cât şi pe logistică“, a spus Bogdan Feraru.


 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Element Industrial