ZF Logistica businessului

ZF Logistica businessului. Claudiu Suma, CEO, LEKTRI.CO: Vindem staţii de încărcare prin Amazon în Europa

21.03.2023, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

Cererea pentru staţii de încăr­care pentru maşini electrice este în creş­tere, pe măsură ce proprietarii acestor automobile vor să le poată încărca acasă şi dacă este posibil, cu ener­gie produsă de panouri fotovoltaice.

„Noi suntem în perioada în care intrăm pe piaţa europeană şi ne orientăm către acestea cu cel mai mare număr de maşini electrice vândute. Am vândut în România, Italia şi Franţa. Anul trecut în Italia s-au vândut 68.000 de staţii pentru încărcare acasă. În România, având în vedere că s-au vândut anul trecut de patru ori mai puţine maşini electrice decât în Italia, estimăm că

s-au vândut circa 15.000 de staţii rezidenţiale. Noi în ultimele şase luni am produs 4.000 de staţii din care o mare parte sunt vândute sau precomandate - jumătate în Italia şi jumătate în România. Sperăm să dublăm vânzările în perioada următoare, pentru că în Italia nu avem nici 5% cotă de piaţă“, a spus Claudiu Suma, CEO al LEKTRI.CO, în emisiunea ZF Logistica Businessului, un proiect ZF şi Element Industrial.

Staţiile sunt proiectate de noi şi produse de un contractor în Timişoara specializat în producţie mică şi medie. „Dacă vom creşte, atunci vom găsi un partener care să poată creşte volumele. Dacă situaţia geopolitică se va mai calma, vom merge către zona Shenzen din China, un pol de fabrici care pot livra la costuri mici produse electronice“, a explicat directorul companiei.

Miza companiei este de a creşte volumele, motiv pentru care staţiile sunt vândute inclusiv prin Amazon la nivel european. „Noi vrem să atingem volume mari şi avem un business multichannel, suntem un business b2b2c. Produsul se vinde şi clienţilor finali prin eMag sau Altex dar şi prin instalatori şi distribuitori.“

„Ca să livrăm internaţional, o facem prin Amazon Fulfillment Center cu o proiecte în opt ţări europene - Germania, Suedia, Polonia, Franţa. UK, Spania şi Italia. Vindem unor instalatori specializaţi pentru volume“, a spus Claudiu Suma.

Businessul pornit în 2017 la Timişoara vinde modele de încărcătoare pentru clienţii rezidenţiali, comerciali şi pentru proprietarii de parcuri de maşini electrice. Mai mult, două dintre încărcătoarele comercializate sunt dezvoltate prin investiţii proprii.

LEKTRI.CO face parte dintr-un grup de companii unde mai pot fi regăsite platforma de monitorizare Safe Fleet Management şi aplicaţia pentru plata parcării T-Park. Safe Fleet este cea mai mare companie din grupul cu filiale în Italia şi Polonia.

Cel mai mare business din grup este Safe Fleet Management, cu o istorie de circa 12 ani.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Element Industrial