ZF Logistica businessului

ZF Logistica businessului. Eugen Ursu, Graphein: Construcţiile de infrastructură vor susţine creşterea în perioada următoare

26.01.2023, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Proiectarea şi monitorizarea infrastructurii, în special a celei rutiere, va susţine creşterea Graphein în perioada următoare, în condiţiile în care cei doi fondatori au atras şi un nou acţionar minoritar.

„Pe partea de infrastructură există un potenţial foarte mare de creştere. Acum în zona de recrutare – în trecut au fost multe proiecte în Bucureşti, iar acum trebuie să mergem în Constanţa, Bistriţa, Curtea de Argeş. Este bine că măcar avem A0 aici şi sunt proiecte locale. Infrastructura este un domeniu pe care mizăm şi unde am recrutat şi recrutăm specialişti“, a spus Eugen Ursu, cofondator al Graphein în cadrul emisiunii ZF Logistica Businessului, un proiect ZF şi Element Industrial.

Compania antreprenorială Graphein, business de topografie şi scanare 3D pentru proiecte de clădiri şi infrastructură publică, anunţă atragerea unei investiţii strategice minoritare din partea Cascada Investments, manager de soluţii financiare pentru companii. Finanţarea va susţine creşterea organică şi dezvoltarea Graphein prin achiziţii pe piaţa autohtonă şi continuarea procesului de integrare a serviciilor digitale.

„Nu am vrut să fim o companie clasică şi ne-am uitat spre creştere şi atunci când vrei creştere rapidă ai nevoie de capital.“

„Am fost peţiţi de mai mulţi investitori privaţi şi alte fonduri de investiţii şi am reuşit după o discuţie să ne întâlnim cu cei de la Cascada. Creşterea de 140% a businessului în 2022 a venit şi în contextul achiziţiei Autodesk. Am mizat în 2022 pe creşterea utilizării Beam în România şi a softurilor de proiectare 3D şi proiectarea în cloud şi în piaţa de infrastructură. Ne-am diversificat portofoliul de clienţi şi către zona de infrastructură rutieră“, a spus Eugen Ursu. 

Investiţia va contribui la dezvoltarea departamentului cercetare şi dezvoltare (R&D) al Graphein, dezvoltarea filialelor proprii şi a reţelei de parteneriate, astfel încât compania să ajungă la o acoperire naţională şi să înceapă extinderea internaţională în mai multe ţări europene.

„Ne-am dorit să atragem alături de noi parteneri financiari şi strategici cu experienţă relevantă la nivel local şi internaţional. Accesul la capital, know-how-ul strategic şi expertiza operaţională reprezintă principalele motive pentru care am decis să atragem o investiţie pentru creşterea companiei. În plus, parteneriatul cu Cascada Investments va conduce la accelerarea creşterii companiei şi va conduce la dezvoltarea echipei de management pe diviziile operaţionale. De asemenea, ne dorim să devenim lideri în implementarea de soluţii Autodesk Construction Cloud pe piaţa din România, şi să fim recunoscuţi ca integratori ai BIM în industria în care activăm“, a declarat Eugen Ursu.

Graphein, companie antreprenorială fondată de Eugen Ursu şi Andrei Şueran, se află în proces de extindere a afacerii la nivel naţional şi a ajuns la şase francize pe piaţa locală. În acest context, firmele din sectorul de construcţii din România pot utiliza tot mai mult noile tehnologii, cum ar fi VR , AR şi AI, care să le ajute la reducerea costurilor şi timpilor în procesul de construire.

 

Despre Graphein

Graphein, companie antreprenorială fondată de Eugen Ursu şi Andrei Şueran în anul 2014, este prima alegere a profesioniştilor în proiecte de topografie inginerească, asistenţă topografică pentru infrastructură, cadastru şi intabulare, scanare 3D, măsurători BOMA şi pentru urmărirea comportării în timp a construcţiilor. Având o bază tehnologică avansată şi de înaltă calitate, Graphein este un etalon pe segmentul construcţiilor durabile atât în România, cât şi pe plan european.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Element Industrial