ZF Logistica businessului

ZF Logistica Businessului, un proiect ZF & Element Industrial. Florin Scarlat, Net Communications Systems: Munca în mod hibrid a accelerat digitalizarea

09.11.2022, 00:06 Autor: Bogdan Alecu

Florin Scarlat, un antreprenor din sectorul IT care a fondat afacerea Bit Solutions în urmă cu aproape două decenii, mizează acum pe digitalizarea companiilor pentru a le permite angajaţilor acestora să acceseze informaţiile de care au nevoie de oriunde cu ajutorul soluţiilor de cloud computing.

„Pandemia a accelerat achiziţia de echipamente, de laptopuri pentru companii pentru că modul hibrid de lucru a rămas şi încă e în vigoare pentru multe. De aceea investesc în astfel de soluţii digitale pentru a fi cât mai fiabile. Office 365, Microsoft 365, o soluţie pentru companii medii şi mari deoarece are multiple facilităţi pentru acestea“, a spus Florin Scarlat, fondatorul Net Communications Systems, în cadrul emisiunii ZF Logistica Businessului, un proiect ZF&Element Industrial.

Net Communications Systems a fost înfiinţată în 2020 şi a mizat pe piaţa de consultanţă IT. Veniturile pentru 2022 sunt estimate la circa 1,2 mil. euro şi s-a extins la nivel regional, în condiţiile în care printre clienţi este şi NEPI-Rockcastle.

Companiile din transport şi logistică sunt printre cele care investesc în soluţii de digitalizare.

„Colaborăm cu firme din transport şi logistică. În contextul în care în ultimii ani zona de cloud a evoluat foarte mult în ultmii ani şi datorită pandemiei, tot mai multe firme aleg să externalizeze pentru a se digitaliza. Piaţa forţei de muncă are lipsă de specialişti şi tot mai multe companii vor să îşi digitaliza activitatea pentru a face faţă mai bine lipsei de personal sau pentru a face faţă mediului economic“, a explicat Florin Scarlat.

Când vine vorba de digitalizare, trebuie investit în pregatirea angajaţilor. În viitor toate companiile vor miza pe digitalizare şi cele care vor ajunge la peste 95% din activităţi, acestea vor şi creşte mult.

„Dacă managementul companiei nu ţine cont şi de oameni în acest proces, să existe discuţii prealabile şi modul de lucru, nu vor reuşi sau vor reuşi foarte greu. Noi facem şi cursuri pentru angajaţi. Discuţiile încep în urma unei întâlniri cu managementul companiei. Ei de obcei vor să integreze şi partea de logistică, vânzări, contabilitate, poate şi marketing pentru feedback. Agreem soluţia şi atunci ştim ce avem de făcut“, a spus Florin Scarlat.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Element Industrial