ZF Logistica businessului

ZF Logistica Businessului, un proiect ZF şi Element Industrial. Delia Dinu, COO, Sezamo: Vom avea 8.000 de produse în supermarket pentru început şi vizăm expansiunea la nivel naţional

08.03.2022, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Depozitul logistic permite companiei să reducă nivelul costurilor cu energia, în special în cazul unităţilor cu temperatură controlată dar şi să menţină toate produsele în stare cât mai bună, pentru a reduce spre zero pierderile.

„Avem 12.000 mp de depozite, din care 2.000 mp reprezintă spaţiile admi­nistrative, depozit ambiental, tem­pe­ratură controlată. Cu un plan bun, o coor­donare bună, putem livra oriunde în Bucureşti în două ore. Dorim să mai închiriem un depozit şi în sudul Capitalei. Avem planuri de expan­siune, experienţa din Cehia ne-a arătat că avem o creştere rapidă şi odată ce ne vom stabiliza pe Bucureşti, ne vom extinde şi în alte oraşe cu potenţial“, a spus Delia Dinu, COO, Sezamo.

Supermarketul online Sezamo, parte a grupului european Rohlik, care se va lansa în primăvara aceasta, anunţă crearea a aproximativ 1.000 de locuri de muncă în primul an pe piaţa din România. Compania va începe cu 200 de angajaţi, urmând ca după lansare să crească echipa cu aproximativ 800 de persoane.

În prezent, Sezamo are mai bine de 100 de locuri de muncă dispo­ni­bile. Peste jumătate dintre joburile lis­tate sunt pentru poziţii precum şofer-curier şi pickeri (manipulanţi comenzi), celelalte fiind disponibile în departamente precum Financiar, Customer Care, People and Culture, Marketing, Quality, Logistică, IT, Fulfillment Center, Business Intelligence şi în departamentul Agile, responsabil cu studiul com­por­ta­mentului şi al nevoilor clienţilor. 

Compania caută specialişti din toate domeniile, însă prioritate au cei cu expertiză operaţională.

„Experienţa din FMCG şi retail m-au pregătit pentru sezamo. Provocarea vine din rapiditatea livrării – vrem să livrăm în două ore şi toate procesele trebuie să fie just in time, de la comanda efectuată la livrare. Lucrăm cu softuri in house realizate pentru a ne adapta rapid la cerinţele pieţei. Avem propria echipă de livratori, flotă de maşini electrice cu compartimente de temperatură controlată.

Vom începe cu 60 de maşini, iar flota va creşte treptat“, a spus Delia Dinu.

Magazinul va fi lansat în prima parte a acestui an şi nu există întârzieri.

„Vom avea 8.000 de produse alimentare, fructe, legume, carne, peşte, panificaţie, produse locale, internaţionale şi brandul propriu Rohlik“, a spus Delia Dinu.

Sezamo este un supermarket online, parte din grupul european Rohlik, unul dintre cele mai importante companii de e-grocery din Europa. Deja activ în: Cehia (Rohlik.cz), Ungaria (Kifli.hu), Austria (Gurkerl.at) şi Germania (Knuspr.de), Rohlik se lansează în România, Italia şi Spania în 2022, sub brandul sezamo pentru toate cele trei ţări. Cifra de afaceri a grupului a depăşit 300 de milioane de euro în 2020.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Element Industrial