ZF News

300.000 mp de birouri goale în Bucureşti

300.000 mp de birouri goale în Bucureşti

Autor: Cristi Moga

27.02.2015, 00:07 1559

Rata de neocupare a clădirilor de birouri din Bucureşti a scăzut pe parcursul anului trecut, spre nivelul de 13-14%, dar spaţii de aproximativ 300.000 de metri pătraţi continuă să fie goale, potrivit unei analize a ZF.

Acestea provoacă pierderi din neînca­sarea chiriilor de circa 100.000 de euro pe zi sau 35 de milioane de euro pe an. Potrivit datelor ZF, aproape jumătate din spaţiile de birouri goale din Bucureşti sunt situate în cinci proiecte, Platinum Business & Convention Center, Global City, Twin Towers Barba Center, IRIDE Business Park şi City Offices, dezvoltări care fie au fost construite în zone mai greu accesibile, fie sunt depăşite din punct de vedere tehnic.

Un caz mai aparte este al proiectului City Offices, dezvoltat de omul de afaceri Ioannis Papalekas pe structura fostului centru comercial City Mall.

La finalul anului trecut, rata de neocupare în clădirile de clasa A şi B din Capitală era de 13,3%, ceea ce înseamnă că spaţii cu o suprafaţă de 288.000 de metri pătraţi nu aveau chiriaşi, potrivit datelor firmei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox, care mai arată că situaţia cea mai complicată este în zona Pipera-Tunari, unde 44% din spaţii sunt neocupate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO