ZF News

Acţionarii hipermarketurilor pentru copii Jumbo au adus de acasă 20 de milioane de euro

Acţionarii hipermarketurilor pentru copii Jumbo au adus...

Autor: Cristina Rosca

26.02.2015, 00:05 502
Acţionarii retailerului de jucării Jumbo au decis să majoreze capitalul social al subsidiarei locale cu 89,4 mil. lei (20 mil. euro), potrivit datelor pu­blicate în Monitorul Oficial. Oficialii retailerului grec nu au răspuns până la închiderea ediţiei solicitării ZF privind planurile companiei cu aceşti bani.
 
Totuşi, la începutul acestui an compania a anunţat că va deschide în 2015 trei magazine pe piaţa locală, în Arad, Ploieşti şi Piteşti, urmând a ajunge la o reţea de şapte unităţi. Grecii au intrat oficial în România în 2013 deschizând un hipermarket de jucării şi produse pentru copii la Timişoara, în locul unui hipermarket Real. Magazinul măsoară 13.000 de metri pătraţi, astfel că grecii au atacat în România un format de piaţă încă nexplorat la acea vreme. Jumbo, o companie cu venituri de circa jumătate de miliard de euro la nivel inter­naţional, a tatonat timp de mai mulţi ani piaţa locală de retail, în care vânzările de jucării şi jo­curi sunt estimate la circa 880 mil. lei anual, iar principalii jucători sunt re­ţelele specializate ca Noriel şi Toyplex, precum şi raioanele de profil ale hi­permarketurilor cu profil alimentar. Planurile companiei sunt să dezvolte o re­ţea de 12-18 unităţi pe piaţa ro­mânească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO