ZF News

Adama începe construcţia unui complex 77 de apartamente în Berceni, investiţie de 3 milioane de euro

Adama începe construcţia unui complex 77 de apartamente...

Autor: Cristina Cuncea

09.03.2015, 10:26 918

Complexul, amplasat pe strada Aleea Terasei, se numeşte Evocasa Serenia şi are 10 etaje, iar apartamentele cuprind studiouri şi unităţi cu 2 şi 3 camere, se arată într-un comunicat al Adama.

"După ce în anul 2012 compania a reluat dezvoltările post-criză cu faze noi de dezvoltare în proiecte deja existente, acesta este primul ansamblu rezidenţial ridicat într-o zonă a oraşului complet nouă pentru dezvoltator. Investiţia pentru noul complex de locuinţe se ridică la 3 milioane euro, sumă integral alocată din fondurile companiei, lucrările urmând să fie demarate în martie 2015 şi programate pentru finalizare într-un termen de 12 luni", se menţionează în comunicat.

Antreprenorul general al lucrării este PlastROM, companie românească, care a mai fost implicată în construcţia de clădiri de birouri, ansambluri rezidenţiale, centre comerciale, iar managementul de proiect este asigurat de Vitalis Consulting, companie cu care Adama a colaborat la toate proiectele sale post-criză.

"Sectorul rezidenţial din România este una din cele mai importante ţinte de pe radarul local al Adama întrucât acest segment cunoaşte o creştere graduală în condiţiile în care cererea de locuinţe dedicată sectorului middle-market este insuficient acoperită. Începând cu ianuarie 2014, am derulat intern o analiză aprofundată a portofoliului comun de terenuri aparţinând Immofinanz şi Adama pentru a-i stabili fiecăruia cea mai potrivită utilizare, iar pe terenul din cartierul Berceni lansăm prima dezvoltare ca urmare a acestei analize", a declarat, în comunicat, Laszlo Csiki, directorul executiv Adama Group.

Suprafeţele apartamentelor variază între 36 metri pătraţi pentru un studio şi 63 metri pătraţi pentru un apartament de 3 camere, iar preţuri pornesc de la 39.900 euro (TVA inclus).

"Sudul Capitalei a cunoscut cea mai mare extindere rezidenţială în ultimii 3 ani, dar dezvoltările au avut loc mai ales în afara oraşului", a declarat Alina Necula, head of marketing & sales Adama Group.

Cu această nouă dezvoltare, investiţiile post-criză realizate de Adama se apropie de 20 milioane euro, alocate exclusiv din fondurile companiei. Ansamblul rezidenţial din cartierul Berceni este al treilea obiectiv investiţional după cea de-a doua etapă de dezvoltare din Edenia Titan şi Evocasa Optima - Bucureşti (210 unităţi şi o investiţie totală de 14,1 milioane euro) şi ultima etapă a Copou Bellevue - Iaşi (50 unităţi şi o investiţie de 1,7 milioane euro).

Adama este activă în România, Moldova, Ucraina şi Turcia. Compania a construit până în prezent peste 1.700 de apartamente şi cateva zeci de mii de metri pătraţi de spaţii comerciale şi birouri, în proiecte în Bucureşti - Evocenter One, Evocasa Armonia, Edenia Titan, Evocasa Optima, Evocasa Selecta, în Ploieşti - Evocasa Orizont, Bacău - Evocasa Completa, Braşov - Evocasa Viva, Iaşi - Copou Bellevue şi Cluj. Numărul unităţilor vândute de către Adama se ridică la peste 1.200.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO