• Leu / EUR4.9405
  • Leu / GBP5.6264
  • Leu / USD4.5913
ZF News

Analiştii de la JPMorgan: Problemele Credit Suisse Group se vor încheia cel mai probabil cu o preluare a băncii elveţiene

Analiştii de la JPMorgan: Problemele Credit Suisse Group se vor încheia cel mai probabil cu o preluare a băncii elveţiene

Autor: Daniel Belu

16.03.2023, 17:03 525

Problemele Credit Suisse Group AG se vor încheia cel mai probabil cu o preluare a băncii elveţiene, potrivit analiştilor de la JPMorgan Chase & Co, conform Bloomberg.

Analiştii conduşi de Kian Abouhossein au prezentat trei scenarii pentru viitorul Credit Suisse, cel mai probabil fiind o achiziţie de către UBS Group AG. Poziţia de capital a Credit Suisse nu este o problemă, dar "situaţia se referă la problemele de încredere continuă a pieţei în ceea ce priveşte strategia sa IB şi la eroziunea continuă a francizei", a scris Abouhossein într-o notă. "Status quo-ul nu mai este o opţiune".

Purtătorii de cuvânt de la Credit Suisse şi UBS au refuzat să comenteze.

Abouhossein a fost precaut cu privire la Credit Suisse. El a avertizat luna trecută că banca se deteriorează mai repede decât se aştepta, iar acţiunile au scăzut cu 26% de atunci.

O asociere cu UBS a fost una dintre opţiunile discutate în cadrul discuţiilor dintre Credit Suisse şi autorităţile elveţiene cu privire la modul de stabilizare a băncii, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune. Directorul general al UBS, Ralph Hamers, a refuzat miercuri să răspundă la orice întrebare "ipotetică" despre Credit Suisse. Într-o notă adresată joi personalului, directorul general al Credit Suisse, Ulrich Koerner, a declarat că banca va continua să se concentreze pe planul său de redresare.

Analiştii de la KBW au susţinut, de asemenea, opinia că Credit Suisse se îndreaptă spre o restructurare majoră. Aceştia au scris că o destrămare este cel mai probabil rezultat, cu vânzări suplimentare de active pentru a "simplifica banca".

În schimb, analiştii de la Bank of America Corp. au declarat că sprijinul acordat de Banca Naţională a Elveţiei este un mesaj clar că va continua în forma actuală.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9405
Diferență: 0,3045
Ieri: 4.9255
Azi: 4.5913
Diferență: 0,0196
Ieri: 4.5904
Azi: 5.6264
Diferență: 0,4481
Ieri: 5.6013
Azi: 5.0084
Diferență: 0,407
Ieri: 4.9881