ZF News

Auchan a plătit 257 mil. euro pentru hipermarketurile Real din România

Auchan a plătit 257 mil. euro pentru hipermarketurile...

Autor: Cristina Rosca

10.03.2015, 00:05 202
Grupul francez Auchan a plătit pentru preluarea operaţiunilor Real în România 257 de milioane de euro, conform raportului de activitate pe anul trecut al companiei, aceasta fiind, potrivit datelor ZF, cea mai mare tranzacţie din retailul autohton.
 
Totuşi, nu există informaţii publice privind suma plătită de Lidl pentru magazinele Plus Discount, valoarea estimată a tranzacţiei fiind de 200 de milioane de euro. Acordurile dintre Lidl şi Plus Discount şi cel dintre Auchan şi Real sunt cele mai importante din retailul autohton.
 
La începutul lunii decembrie a anului 2012 Auchan anunţa că a plătit 1,1 miliarde de euro pentru magazinele Real din România, Polonia, Ucraina şi Rusia. Dintre cele circa 90 de hipermarketuri cum­părate de Auchan aproape un sfert sunt în Ro­mânia.
 
Francezii au preluat 20 dintre cele 24 de unităţi ale lanţului german de hiper­marketuri, celelalte au rămas în administrarea Real.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO