ZF News

Banca Transilvania a adunat 1 mld. lei în fondul de obligaţiuni

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Roxana Pricop

20.02.2015, 00:00 1154

Fondul de investiţii în instrumente cu venit fix BT Obligaţiuni, administrat de societatea BT Asset Mana­gement, parte a grupului financiar Banca Transilvania, a depăşit pragul de un miliard de lei în active, cu 88% mai mari decât nivelul de acum un an.

Mare parte din avansul raportat de activele nete ale fondului a fost susţinut de intrările noi de bani făcute de investitori. BT Obligaţiuni este al doilea cel mai mare fond local de profil din piaţă, după Erste Bond Flexible, care ocupă prima poziţie cu active de peste 7 miliarde de lei. BT Obligaţiuni are peste 20.000 de investitori, investind cea mai mare parte a resurselor atrase de la clienţi în depozite bancare şi obligaţiuni corporative. BT Obligaţiuni are un randament de 3,8% în ultimele 12 luni.

Preferate de investitorii cu apetit redus pentru risc, fondurile locale de obligaţiuni au raportat în ultimele 12 luni randamente medii de 5,3%, cu un maxim de 7,15%, marcat de fondul Erste Bond Flexible. În ianuarie, fondurile de obligaţiuni au atras de la investitori circa 202 milioane de lei. Mare parte din sumele atrase provin de la clienţii băncilor care şi-au transferat o parte din economiile plasate în depozite bancare în fonduri de obligaţiuni drept reacţie la scăderea dobânzilor până sub pragul de 3% pe an.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO