ZF News

BCR a vândut anul trecut circa 220 kg de aur

BCR a vândut anul trecut circa 220 kg de aur

Autor: Andra Oprescu

26.02.2015, 13:30 248

BCR a vândut anul trecut circa 220 kg de aur, atât prin vânzări directe la ghişeele băncii, cât şi pe zonele de mass afluent şi private banking, a spus Laura Hexan, şefa departamentului de produse de trezorere retail din cadrul BCR.

Clienţii  au posibilitatea de la sfârşitul anului 2013 să cumpere aur direct de la ghişeele unităţilor BCR, fără precomandă.

 “Suntem foarte încântaţi de evoluţia tranzacţiilor pe aur, numărul s-a dublat comparativ cu 2013. Clienţii au început să aprecieze beneficiile diversificării. Noi recomandăm, în medie, ca 5-10% din portofoliul de investiţii să fie în aur”, a declarat Hexan.

Aurul poate avea fluctuaţii de preţ pe termen scurt, dar pe termen lung are o valoare stabilă, ceea ce face ca majoritatea clienţilor pe acest segment să fie investitori pe termen lung, a adăugat aceasta.

Banca pune la dispoziţie monede şi lingouri de diferite mărimi şi gramaje.

Aurul poate fi păstrat de client sau în custodia BCR, caz în care comisionul de custodie este de 0,01% pe lună, plus TVA.

 “Clienţii cumpără monedele mai ales pentru cadouri la diferite evenimente. Dintre lingouri cele mai solicitate sunt cele “Kinegram” cu element de siguranţă gravat (disponibile în greutăţi de 5 şi 10 grame) şi care are ca design faimosul lipiţan al şcolii spaniole de călărie din Viena, a mai spus Hexan.

Până în prezent banca a vândut peste 2,5 tone de aur.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO