ZF News

Bermas Suceava: Am avut de câştigat din liberalizarea preţului la gaze. Preţul a scăzut cu 10%

Bermas Suceava: Am avut de câştigat din liberalizarea...

Autor: Radu Bostan

10.03.2015, 00:05 223
Liberalizarea preţului gazelor natu­rale pentru consumatorii noncasnici, realizată la 1 ianuarie 2015, trebuia să aibă loc mai de­vreme şi să permită astfel clienţilor să-şi nego­cieze contractele, spune directorul general al Ber­mas Suceava (simbol bursier BRM), un pro­ducător mic de bere care activează în estul ţării.
 
Preţul gazelor naturale din producţia internă a fost majorat în mai multe etape între 2012 şi 2014, de la 45 lei/MWh până la 90 lei/MWh. La 1 ianuarie 2015, procesul a fost declarat încheiat şi preţul lăsat liber, dar unii consumatori au reuşit să negocieze discounturi şi faţă de preţul anterior reglementat.
 
„Noi am avut de câştigat din liberalizarea pieţei, am obţinut o reducere de cam 10% la preţ. Această liberalizare trebuia să vină de mai mult timp, pentru că preţul liber are posi­bi­litatea să meargă şi în jos, nu doar în sus“, spune Elena Anişoi, preşedintele şi directorul general al Bermas, o companie cu afaceri de 23 mil. lei şi o capitalizare bursieră de 20 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO