ZF News

Broker Cluj a rămas fără vicepreşedinte

Rudolf Paul Vizental, managing partner la Casa de Insolvenţă Transilvania

Rudolf Paul Vizental, managing partner la Casa de Insolvenţă Transilvania

Autor: Ioana Tudor

09.03.2015, 00:03 205
Rudolf Paul Vizental, managing partner la Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), şi-a dat demisia din funcţia de administrator al societăţii de brokeraj Broker Cluj (simbol bursier BRK) după mai puţin de un an de la numire.

El a fost ales membru în consiliul de administraţie al casei de brokeraj la finele lunii aprilie 2014 pentru un mandat de patru ani şi a deţinut poziţia de vicepreşedinte. Mandatul acestuia a fost validat de Autoritatea de Supraveghere Financiară pe 24 iunie anul trecut.

Vizental este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universitatii de Vest Timişoara şi are un MBA la Paris. Acesta este practician în insolvenţă din 2009 şi deţine funcţia de managing partner la CITR din 2011.

După demisia lui Vizental, în consiliul de administraţie al SSIF Broker au rămas Mihai Buliga (preşedinte), Tiberiu Stratan, Anton Ionescu şi Corneliu Dia. SSIF Broker este deţinută de SIF Muntenia (SIF4) cu 18,4% din capitalul social, iar restul de 81,5% este controlat de alţi investitori de pe bursă, printre care Banca Transilvania cu o participaţie de 7,6% şi firma de consultanţă Andrei&Andrei cu 5,1%. Andrei&Andrei Consul­tanţă este deţinută de Andrei Cionca, fondatorul Casei de Insolvenţă Transilvania.

Acţiunile Broker Cluj au închis ultima şedinţă de tranzacţionare în scădere cu 1,5%, până la preţul de 0,1 lei/unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO