ZF News

Broker Cluj mai listează două certificate cu capital protejat

Broker Cluj mai listează două certificate cu capital...

Autor: Ioana Tudor

04.03.2015, 00:03 397

Firma de intermediere SSIF Broker Cluj-Napoca a listat la bursă două noi certificate cu capital protejat, cu activ suport acţiunile a două companii elveţiene: concernul farmaceutic Novartis şi grupul alimentar Nestlé.

Broker Cluj mai are listate alte trei astfel de produse, cu activ suport acţiunile adidas AG din Germania, ale Royal Dutch Shell şi ale companiei americane McDonald’s, cu care investitorii au făcut tranzacţii cumu­late de 4,1 milioane de lei de la listarea acestora în toamna anului trecut.

Cele 100.000 de certificate emise de societate cu activ suport acţiunile Novartis au o valoare nominală de 100 de lei şi sunt „long”, adică pariază pe aprecierea acţiunilor.

Pe bursa din Zürich, titlurile Novartis au avansat cu 4%  în franci de la începutul anului, până la preţul de 96,1 franci elveţieni (399 lei) pentru o acţiune. Produsul protejează 96,2% din capitalul investit, ceea ce înseamnă că cei care rămân investiţi până la maturitatea certificatelor, 1 martie 2017, au garantat 96,2% din capitalul investit.

În cazul unei performanţe negative a acţiunilor preţul nu poate scădea sub 96,2 lei.

În primele zile, investitorii au făcut tranzacţii de 871.000 de lei cu aceste certificate.

Certificatele tranzacţionate sub simbolul BKNESCPL1 ur­mă­resc acţiunile Nestlé şi au tot caracteristica long.

Titlurile Nestlé au urcat cu 3% anul acesta pe bursa elveţiană. Certificatele protejează 97,5% din capitalul investit şi ajung la maturitate pe 22 decembrie 2016. Investitorii au realizat tranzacţii de circa un milion de lei cu aceste certificate în primele zile.

Broker Cluj este singurul emitent de certificate cu capital protejat de la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO