ZF News

Bursa de la Bucureşti a revenit pe plus după ce "a prins curaj" de pe pieţele din SUA şi China

Bursa de la Bucureşti a revenit pe plus după ce "a...

Autor: Radu Bostan

27.08.2015, 11:22 827

Bursa de la Bucureşti a revenit pe plus faţă de începutul anului după ce a deschis şedinţa de joi în creştere cu 1,6%, în contextul în care şi pieţele europene sunt pe verde datorită sentimentului pozitiv transmis din SUA şi China.

Bursa din New York a închis joi dimineaţă (după ora României) în creştere, indicii Dow Jones şi S&P500 afişând câte un plus de 3,9%, după ce un oficial al băncii centrale americane a afirmat că majorarea dobânzii de politică monetară, aşteptată a avea loc în septembrie, nu mai pare la fel de necesară. Creşterea acestei rate ar scumpi costul creditelor şi ar reduce lichiditatea din economie.

Declaraţia a transmis o undă de optimism în pieţele globale, iar bursele chineze şi-au urmat omoloagele americane pe panta ascendentă. Indicele Shanghai Composite a închis pe plus cu 5,3%.

Trezite joi dimineaţă după "visul" frumos din America şi Asia, bursele europene au deschis la rândul lor cu creşteri de peste 2%: indicele CAC40 era pe plus cu 2,4%, DAX creştea cu 2,7%, iar FTSE100 afişa un plus de 2%.

La Bucureşti, principalele titluri afişau creşteri prudente la ora 11: Banca Transilvania (TLV) era pe plus cu 2%, BRD cu 1,9% şi OMV Petrom (SNP) creştea cu 1,7%. Până la ora transmiterii acestei ştiri, rulajul se ridicase la 9,8 milioane de lei, depăşind deja jumătate din valoarea tranzacţiilor realizate miercuri, când investitorii au stat în expectativă până la definirea unui nou trend.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO