ZF News

BUSINESS INSIGHTS WITH PwC - ​Cum se adaptează sectorul energiei în noua normalitate, după prăbuşiri record ale cererii? O discuţie cu Andreea Mitiriţă, Partener PwC România şi Sorin Petre, Partener PwC România

Autor: Ramona Cornea

11.11.2020, 10:25 383

Jucătorii din industria energiei încep să se uite mai puţin la combustibilii fosili şi din ce în ce mai mult către energia verde, cred Andreea Mitiriţă şi Sorin Petre, parteneri în cadrul PwC România. 

”Ca tendinţe, observăm că jucătorii din industrie încep să se uite mai puţin la combustibili fosili, încep să se uite către energia verde. Cărbunele va înregistra o scădere din ce în ce mai mare şi ne aşteptăm ca gazul să devină un combustibil de tranziţie, ceea ce ne va ajuta pe noi ca ţară, dacă ne uităm la Marea Neagră”, a declarat Andreea Mitiriţă în cadrul emisiunii Business Insights with PwC.

Deşi situaţia economică actuală nu este una potrivită pentru tranzacţii, companiile din industria energiei sunt interesate de tranzacţii şi investiţii noi, spune Sorin Petre.

”Aici un rol important îl are decarbonizarea, agenda Europei privind o energie curată influenţează şi schimbă mult sectorul energie electrice, în special. Există interes pentru achiziţii de active în domeniul producţiei de energie din surse regenerabile, în domeniul transformării reţelelor de transport şi distribuţie în reţele inteligente, în domeniul pieţelor de energie electrică. În România, sunt tranzacţii care se derulează”, a spus Sorin Petre în cadrul aceleiaşi emisiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO