ZF News

Cade securea la Disney: Gigantul american se pregăteşte să dea afară 7.000 de angajaţi

Cade securea la Disney: Gigantul american se pregăteşte...

Autor: Daniel Belu

02.04.2023, 13:22 235

Disney va începe concedierile în această săptămână, prima din cele trei runde înainte de începutul verii, care se vor solda cu aproximativ 7.000 de concedieri, potrivit unui memoriu trimis de directorul executiv Bob Iger, conform CNBC.

Reducerile fac parte dintr-un efort mai amplu de a reduce cheltuielile corporative şi de a stimula fluxul de numerar. Disney a declarat luna trecută că intenţionează să reducă costurile cu 5,5 miliarde de dolari.

"Săptămâna aceasta, începem să notificăm angajaţii ale căror posturi sunt afectate de reducerile de personal ale companiei", a scris Iger în memoriu, obţinut de CNBC. "Liderii vor comunica vestea direct primului grup de angajaţi afectaţi în următoarele patru zile. O a doua rundă de notificări, mai mare, va avea loc în aprilie şi ne aşteptăm să începem ultima rundă de notificări înainte de începutul verii pentru a ne atinge ţinta de 7.000 de locuri de muncă."

Concedierile au fost anunţate iniţial în luna februarie. Disponibilizările vor fi inter-companii, afectând divizia de media şi distribuţie a Disney, parcurile şi staţiunile şi ESPN.

Disney urmează exemplul Warner Bros. Discovery şi al altor companii media tradiţionale care reduc numărul de angajaţi şi cheltuielile. Disney a declarat că afacerea sa de streaming, condusă de Disney+, Hulu şi ESPN+, va înceta să mai piardă bani în 2024. Acţiunile Disney au crescut cu aproximativ 8% în acest an, după ce au scăzut cu 44% anul trecut.

"Am luat decizia dificilă de a ne reduce forţa de muncă globală cu aproximativ 7.000 de locuri de muncă, ca parte a unei realinieri strategice a companiei, inclusiv măsuri importante de reducere a costurilor necesare pentru a crea o abordare mai eficientă, coordonată şi raţionalizată a afacerii noastre", a scris Iger. "Pentru angajaţii noştri care nu sunt afectaţi, vreau să recunosc faptul că vor exista, fără îndoială, provocări în continuare, în timp ce vom continua să construim structurile şi funcţiile care ne vor permite să avem succes în continuare."

De la revenirea în funcţia de CEO, Iger a reorganizat compania şi a recunoscut că ar lua în considerare vânzarea Hulu. Disney va găzdui întâlnirea anuală a acţionarilor săi pe 3 aprilie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO