ZF News

CEC Bank pune la bătaie 735 milioane de lei pentru creditele Prima casă

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Liviu Popescu

20.02.2015, 00:00 720

CEC Bank va putea acorda anul acesta prin programul Prima casă, în urma suplimentării plafonului de garantare, credite în valoare totală de peste 735 de milioane de lei (echivalentul a 165 milioane de euro). Banca nu a precizat câte împrumuturi estimează că va acorda. Costul total actual va fi de 3,67% pe an, pentru o valoare a creditului de 200.000 de lei (45.000 de euro) şi o perioadă de creditare de 360 de luni.

Creditul se acordă în monedă naţională pe o durată de până la 30 de ani şi o perioadă de graţie de maximum 180 de zile. Aportul propriu este de minimul 5% din preţul de achiziţie sau costul de construire al locuinţei.

„Anul trecut, prin creditul Prima casă, am ajutat peste 3.800 clienţi să îşi îndeplinească visul de a avea o primă locuinţă”, a spus preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea. Crediul Prima casă de la CEC oferă furnizare gratuită pentru primele trei luni a serviciului internet banking, care permite vizualizarea situaţiei creditului şi efectuarea de operaţiuni curente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO