ZF News

Chiarelli, Vodafone: Modernizăm toată infrastructura 3G. Cele mai mari 100 de oraşe, pe lista pentru 4G

Giovanni Chiarelli, directorul tehnic al Vodafone

Giovanni Chiarelli, directorul tehnic al Vodafone

Autor: Adrian Seceleanu

26.02.2015, 00:06 764
Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, va moderniza într-un an de zile infrastructura de comunicaţii 3G din întreaga ţară şi evaluează în care dintre cele mai mari 100 de oraşe din România, pe lân­gă capitalele de judeţ, va extinde reţeaua 4G.
 
„Vom investi în reţea în noul an fiscal (care începe în aprilie – n. red.) aproape aceeaşi sumă ca în anul precedent. Investiţiile merg înainte cu acelaşi ritm, pentru este un plan multianual, deci ştim ce avem de făcut, avem un plan clar lună de lună, cu ţinte clare, localitate cu localitate”, a declarat într-un interviu pentru ZF Giovanni Chiarelli, directorul tehnic al companiei.
 
În ceea ce priveşte reţeaua 4G, prin care sunt oferite servicii de internet cu viteze de des­cărcare a datelor de până la 150 Mbps, Vo­da­fone are în plan să extindă reţeaua şi în alte ora­şe mari, pe lângă capitalele de judeţ care vor fi acoperite „100%” până la finele lunii martie. „Din aprilie ne vom uita la alte oraşe, altele decât capitalele de judeţ, care intră în top 100 localităţi din România din punct de vedere al populaţiei pentru a extinde reţeaua 4G. Este vorba de oraşe care au între 40.000 şi 100.000 de locuitori.“ Directorul tehnic al Vodafone nu a precizat câte dintre aceste oraşe vor migra la 4G.
 
Vodafone îşi va păstra abordarea de a aco­peri „omogen” oraşele cu reţeaua 4G, a insis­tat Chiarelli. „Dacă spunem că acoperim Bu­cu­reştiul cu 4G, atunci mergem şi instalăm 4G în 100% din site-urile (locaţiile în care sunt ins­ta­late antenele - n. red.) din Bucureşti. Am în­ceput aşa din 2013 şi cred că această abordare dă rezultate.“ Operatorul planifică acum investiţiile în reţelele 2G, 3G şi 4G de pe litoral, care vor fi implementate în aprilie şi mai, alte ţinte de expansiune fiind staţiunile montane, conform lui Chiarelli.
 
Pe segmentul 4G Vodafone se luptă în expansiunea reţelelor în principal cu Orange, grupul Telekom având la finele anului trecut cea mai redusă acoperire şi păstrând tăcerea asupra planurilor pentru acest an. Conform celor mai recente date disponibile, acoperirea reţelelor 4G este următoarea: Orange - 63,63% din populaţia României (februarie 2015), Vodafone - 55% din populaţia Ro­mâniei (februarie 2015), Telekom - Bucureşti şi 13 oraşe mari (sfârşitul anului 2014).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO