ZF News

Cine sunt cele mai influente femei de pe „Wall Street“-ul românesc: fac tranzacţii de miliarde de lei şi administrează economiile a milioane de români

Cine sunt cele mai influente femei de pe „Wall...

Autor: Roxana Pricop

02.03.2015, 11:23 3099

Cele mai influente femei de pe piaţa românească de capital au pe mână tranzacţii de miliarde de lei, administrează pensiile private a milioane de români şi gestionează fonduri mutuale sau averile investitorilor bogaţi. Nu au un job uşor pentru că ringul bursier este dominat de testosteron, însă câştigător iese cel care a avut cele mai ridicate randamente sau cel care a închis la un preţ bun un „deal“ important.

Bursa de valori este un substantiv de gen feminim în limba română, însă reprezentativitatea femeilor la nivelul managementului este de doar 10-15%, potrivit estimărilor ZF. Situaţia ar avea nevoie de îmbunătăţiri, având în vedere că profesioniştii de sex feminim vin „la pachet“ cu un set de calităţi extrem de valoroase pe Wall Street-ul românesc precum multitasking-ul, echilibrul, intuiţia, prudenţa şi organizarea.

Femeile din piaţa de capital conduc firme de brokeraj sau societăţi de administrare a investiţiilor, sunt implicate în managementul burselor sau instituţiilor de decontare, elaborează rapoarte de analiză în baza cărora investitorii locali sau străini îşi iau deciziile de a vinde sau cumpăra o acţiune. În trecut, timp de mulţi ani, autoritatea de supraveghere (fosta CNVM) a avut la cârmă femei (pe Gabriela Anghelache şi Carmen Negoiţă) şi chiar Bursa de Valori Bucureşti a fost condusă timp de aproape doi ani de o femeie -Anca Dumitru.

Cea mai influentă femeie de pe piaţa locală de capital este Dana Mirela Ionescu. Ea conduce divizia de investment banking şi brokeraj a Raiffeisen Bank. De numele său sunt legate cele mai mari listări din istoria bursei: Electrica în urma unei oferte de 1,9 miliarde de lei, Romgaz în urma unei oferte de 1,6 miliarde de lei, listarea tehnică a Fondului Proprietatea. În prezent, ea pregăteşte oferta gigant de obligaţiuni în valoare de 2,2 miliarde de lei a Primăriei Bucureşti, un alt record pentru piaţa locală de capital.

„Cred că femeile sunt, în medie, mai răbdătoare, mai puţin impetuoase. În tranzacţii complicate, cu negocieri de durată, când e prea mult testosteron în cameră, o femeie poate dez­amorsa anu­mite ten­siuni“, răs­punde ea la întrebarea despre atuurile pe care le au femeile care activează pe piaţa de capital.

Anul trecut, Raiffeisen Bank au fost cel mai activ broker de la bursa din Bucureşti, cu tranzacţii intermediate de 1,5 mld.lei. Dana Mirela Ionescu a făcut parte şi din consiliul de administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, iar acum este administrator la Depozitarul Central, instituţie condusă din funcţia executivă tot de o femeie –Silvia Buicănescu.

Cel mai mare investitor instituţional român de la bursă are la cârmă o femeie –pe Raluca Ţintoiu, director general al ING Pensii, cu active în gestiune de 7,8 miliarde de lei, din care circa 20% sunt plasate în acţiuni româneşti. Ea administrează pensii private obligatorii a peste 1,8 milioane de români. În cei peste 16 ani de carieră în domeniul financiar, ea a ocupat poziţii de conducere în cadrul grupurilor ING în România şi la Londra şi în UniCredit.

„În perioada în care am lucrat la Londra am resimţit mai mult dominanta bărbaţilor, nu de puţine ori fiind singura femeie dintr-o sală plină bărbaţi. Chiar şi în astfel de situaţii nu aş spune că m-am confruntat cu discriminarea de gen, colegii şi partenerii de afaceri fiind mereu corecţi“, spune Raluca Ţintoiu.

Ea adaugă că în business nu sunt relevante calităţile feminine sau masculine, ci calităţile de profesionist.

„Femeile pot demonstra abilităţi suplimentare în zona de ascultare activă şi de comunicare, empatie, atenţie la detalii, prudenţă în luarea deciziilor şi intuiţie – calităţi foarte importante pentru specialiştii din piaţa de capital“, mai afirmă ea.

„Nu aş spune că piaţa de capital este un domeniu dominat de bărbaţi. Poate că la nivelul organelor de conducere sunt mai mulţi bărbaţi, dar cred că este rezultatul unei întâmplări şi nu al unei prejudecăţi“, spune Anca Dumitru, director general adjunct al Bursei de Valori Bucureşti. Ea a condus bursa din funcţia de director general interimar din decembrie 2008, după demisia lui Stere Farmache, până în august 2010. Pe parcursul mandatului ei acţiunile BVB au fost listate la bursă. Alţi manageri de gen feminin din industria pensiilor private sunt Eugenia Stanciu, membru în board-ul Allianz-Ţiriac Pensii Private, Anne-Marie Mancaş, director de investiţii la Generali Pensii, Melania Mirea (BCR) şi Rozaura Stănescu (BRD).

În industria fondurilor de investiţii, unde peste 200 de profesionişti gestionează active de 20 miliarde de lei, prezenţa femeilor este mai vizibilă în eşaloanele doi de conducere. Deşi dacă ar fi să judecăm după structura investiţiilor (80% în titluri de stat şi depozite şi doar 5% în acţiuni), profilul managerilor ar fi cel al unor investitori prudenţi şi conservatori, caracteristici apropiate de valorile pe care femeile pun mare preţ.

La vârful celor mai mari manageri de fonduri, Erste Asset Management şi Raiffeisen Asset Management, sunt bărbaţi, însă departamentele financiare şi de operaţiuni sunt conduse de femei. Valentina Berevoianu este directorul executiv financiar al Erste AM, cu active în gestiune de 8,5 mld.lei, iar Felicia Popovici este directorul general adjunct şi vicepreşedintele Raiffeisen Asset Management, cu active în gestiune de 5,5 mld. lei.

„A fi femeie într-un domeniu dominat de bărbaţi este o provocare care îţi dezvoltă latura persuasivă, este un exerciţiu util de depăşire a unor prejudecăţi şi de desfiinţare a acelei bariere în ascensiunea femeilor pe plan profesional, cunoscută sub denumirea de «glass ceiling». Diferenţa majoră dintre femei şi bărbaţi este partea de promovare a propriilor calităţi: femeile sunt mai orientate spre calitatea muncii şi rezultate, iar bărbaţii spre «marketing personal»“, spune Daniela Vasile, director general adjunct la Certinvest, cel mai mare administrator independent de fonduri. Ea este responsabilă şi de administrarea portofoliilor private de investiţii cu active de peste 70 milioane de lei.

Există însă şi excepţii: BT Asset Management, cu active de 1,4 mld.lei, are director general pe Dorina Josan, iar Carpatica Asset Management, cu active de 82 de milioane de lei, are director general pe Alexandra Neamţu.

„Femeile sunt, în general, mai conservatoare din punctul de vedere al riscului şi efectuează mai puţine tranzacţii. Pe de altă parte, barbaţii au un apetit mai ridicat la risc, sunt mai independenţi şi tranzacţionează mai des. Fiecare parte a monedei are avan­taje şi dezavantaje“, spune Alexandra Neamţu. Fondul Carpatica Global a avut anul trecut cel mai ridicat randament, de peste 10%, reuşind astfel să bată indicele BET.

Administrarea de active nu presupune gestiune doar de fonduri, ci şi de portofolii istorice, aşa cum sunt cele ale SIF-urilor. Cele mai feminine conduceri de SIF-uri sunt cele ale SIF Oltenia şi SIF Banat-Crişana.

Anina Radu este vicepreşedinte şi director general adjunct la SIF Oltenia, fiind considerată printre oamenii de bază ai societăţii.

De asemenea, din conducerea executivă a SIF Oltenia fac printre cele mai multe femei din rândul SIF-urilor. La SIF Banat-Crişana, din conducerea executi­vă, deşi incompletă, fac parte două femei – Gabriela Grigore şi Teodora Sferdian.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO